Dienu pirms PK sākuma basketbolistes aizvadījušas vienu treniņu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlase piektdien Tenerifē pirms debijas Pasaules kausa (PK) izcīņā aizvadījusi vienu treniņu.

Vienu dienu pirms PK debijas spēles pret Ķīnu Latvijas basketbola izlase aizvadījusi rīta treniņu "Quica Cabrera" arēnā, kas ir viena no divām hallēm, kurā notiks Pasaules kausa izcīņas dueļi.

Sestdien Latvijas komandai plkst.13 pēc Latvijas laika pretī stāsies Ķīna, otrajā mačā svētdien plkst.16 latvietes cīnīsies ar Senegālu, bet divas dienas vēlāk plkst.20 būs tikšanās ar zvaigžņoto ASV. Spēles tiešraidē translēs kanāls TV3.

"Sešu nedēļu treniņcikls aizvadīts produktīvi, komandai bija nodrošināti visi nepieciešamie apstākļi, lai labi sagatavotos. Bija ļoti vērtīgi pārbaudes turnīri, kuros spēlējām ar pasaules TOP5 komandām, izgaismojot mūsu plusus un lietas, pie kurām strādājām pēdējos treniņos. Komanda ir tuvu optimālajam sastāvam, veselības problēmu dēļ nevar palīdzēt tikai Zenta Meļņika. Spēlējot ar pārliecību, disciplinēti un organizēti vismaz vienā spēlē varam uzvarēt gandrīz visas pasaules komandas," Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā citēts galvenais treneris Mārtiņš Zībarts. 

Grupu uzvarētājas uzreiz kvalificēsies ceturtdaļfinālam, otrās un trešās vietas ieguvējas spēlēs astotdaļfinālā, bet ceturtās vietas ieguvējām turnīrs būs beidzies.

Pasaules kausa uzvarētāja izcīnīs ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Latvija uz Pasaules kausa izcīņu devusies ar 12 spēlētājām sastāva. Latviju nozīmīgajā turnīrā pārstāvēs Elīna Dikeulaka (iepriekš - Babkina), Ieva Pulvere (iepriekš - Krastiņa), Baiba Eglīte, Kate Krēsliņa, Kitija Laksa, Gunta Baško, Dita Rozenberga, Digna Strautmane, Anete Šteinberga, Aija Putniņa, Aija Brumermane un Kristīne Vītola.

Dikeulaka, Baško, Brumermane un Putniņa Latvijas izlases kreklā spēlēja arī Pekinas olimpiskajās spēlēs. Baško šis jau būs devītais lielais starptautiskais turnīrs - bez olimpiskajām spēlēm viņa spēlējusi arī septiņos Eiropas čempionātos. Pēc 2011.gada Eiropas meistarsacīkstēm viņa paziņoja par karjeras beigām izlasē, taču četrus gadus vēlāk atgriezās valstsvienībā un palīdzēja Latvijai vēl divos Vecā kontinenta čempionātos.

Savukārt Putniņai un Brumermanei šis būs septītais lielais turnīrs, bet Dikeulakai - piektais. Šteinberga un Laksa spēlējusi trīs čempionātos, Pulvere un Vītola divos, bet Krēsliņa un Rozenberga - vienā. Tikmēr debiju kādā no augstākās raudzes turnīriem piedzīvos Strautmane un Eglīte.

Pēdējo pārbaudes spēli pirms Pasaules kausa Latvijas basketbolistes aizvadīja trešdien, kad Tenerifē ar rezultātu 63:55 pārspēja FIBA Amerikas zonas čempioni Kanādas izlasi.

Latvijas sieviešu izlasi cīņā ved Mārtiņš Zībarts, kuram asistēs Aigars Nerips un Guntis Endzels. Par fizisko sagatavotību rūpēsies Ivars Ikstens un Sintija Priede, komandas ārsts ir Mārtiņš Pulveris, bet fizioterapeiti - Līga Folkmane-Eglīte un Ansis Briedis. Izlases direktora pienākumus pilda Edijs Eglītis, bet menedžera funkcijas uzticētas Dināram Kvedovam.

Planētas 16 labākās izlases par pasaules čempiontitulu cīnīsies Tenerifē no 22. līdz 30.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu