Porošenko sūdz tiesā BBC par apmelošanu (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ukrainas prezidents Petro Porošenko
Ukrainas prezidents Petro Porošenko Foto: Reuters/LETA

Ukrainas prezidents Petro Porošenko sūdz tiesā britu raidorganizāciju BBC par apmelošanu saistībā ar publikāciju, kurā apgalvots, ka Kijeva maksājusi ASV pusei ievērojamu naudas summu par tikšanās organizēšanu ar ASV prezidentu Donaldu Trampu pērn jūnijā.

Prasība iesniegta ar britu advokātu biroja starpniecību. Tajā norādīts, ka šis raidorganizācijas materiāls kaitējis Porošenko "politiskajai un biznesa reputācijai", radījis viņam "vērā ņemamas ciešanas un apkaunojumu".

BBC apgalvotais par "nopietnu korupciju" bijis īpaši kaitējošs, jo Porošenko "Ukrainā atbalstījis vairākus pretkorupcijas soļus", teikts prasībā.

BBC pārstāvis sakariem presi ziņu aģentūrai AFP norādīja, ka raidorganizācija "nevar komentēt šo lietu, kas atrodas procesā".

Publikācija tika izmantota arī televīzijas sižetā.

BBC maijā, atsaucoties uz augsta ranga izlūkošanas virsnieku Porošenko administrācijā un vēl vienu avotu Kijevā, ziņoja, ka Porošenko starpnieki samaksājuši Trampa personīgajam advokātam Maiklam Koenam 400 000 vai 600 000 dolāru, lai viņš noorganizētu pirmo prezidentu tikšanos Baltajā namā.

Kā apgalvojuši avoti, nauda maksāta, lai tikšanos varētu parādīt kā sarunas, nevis tikai īsu apmainīšanos ar frāzēm un kopīgu fotografēšanos.

"Atklāti meli, nomelnošana un viltus. Tieši tā mēs novērtējam dezinformāciju par to, ka Ukrainas un ASV prezidentu tikšanās it kā organizēta par naudu. Ukrainas-ASV samits 2017.gada jūnijā tika organizēts vienīgi pa oficiālajiem diplomātiskajiem kanāliem, konkrēti caur Ukrainas vēstniecību ASV," bija teikts Ukrainas prezidenta administrācijas paziņojumā uzreiz pēc BBC materiāla parādīšanās.

"Uzskatām, ka atklātas dezinformācijas izplatīšana ir daļa no viltus kampaņas Ukrainas-ASV attiecību diskreditācijai, kā arī personīgs uzbrukums Ukrainas un ASV prezidentiem,"

maijā skaidroja administrācijā, piebilstot, ka BBC materiāla sagatavošanas procesā ignorēti komentāri par šīs informācijas nepatiesumu.

BBC ziņoto noliedzis arī Koens.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu