Šmitam deviņi punkti Spānijas Superkausa pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien guva deviņus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) Superkausa izcīņas pusfinālā, kur viņa pārstāvētā Barselonas "Lassa" vienība ar 76:79 (21:22, 13:27, 22:17, 20:13) cieta neveiksmi pret Vitorijas "Kirolbet Baskonia".

Līdz ar to "Lassa" neiekļuva sacensību finālā, kamēr "Kirolbet Baskonia" tajā pretī stāsies slavenā Madrides "Real", kas šobrīd palikusi bez vienības zvaigznes Lukas Dončiča, jo viņš karjeru turpinās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Dalasas "Mavericks".

Šmits, kurš šajā spēlē debitēja "Lassa" rindās, laukumā pavadīja 18 minūtes un piecas sekundes, kuru laikā Latvijas sportists guva deviņus punktus un sakrāja četras atlēkušās bumbas. Spēles laikā viņš realizēja divus no trim divpunktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem, kā arī realizēja abus soda metienus.

"Lassa" rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Kails Kuričs, bet uzvarētājiem tikpat punktus guva Patrisio Garino.

Savukārt "Real" piektdien otrā pusfināla duelī ar 81:61 (12:20, 22:20, 8:28, 19:13) pārliecinoši uzveica Mārtiņa Laksas pārstāvētā Kompostelas "Monbus Obradoiro".

Laksa gan šajā spēlē nepiedalījās, kamēr viņa pārstāvētajā vienībā rezultatīvākais spēlētājs ar 14 punktiem bija Alberts Sābats, kamēr "Real" rindās 17 punktus guva Serhio Ļuļs.

Pašlaik 23 gadus vecais Šmits pērn ar slaveno Barselonas klubu noslēdza līgumu uz pieciem gadiem, tomēr vēl vienu sezonu viņš pavadīja Fuenlavradas "Montakit" vienībā, kur uzsāka savu karjeru Spānijā. Tomēr šovasar viņš pirmo reizi pievienojās "Lassa" rindām, atgriežoties no īres.

Spānijas Superkausā visbiežāk jeb piecas reizes uzvarējusi Barselonas vienība, kamēr četri tituli ir "Kirolbet Baskonia", bet "Real" var lepoties ar trīs panākumiem. "Monbus Obradoiro" vēl nekad nav spējusi aizkļūt līdz Superkausa noslēdzošajam mačam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu