Latvijas basketbolistes PK debijā sīvā cīņā piekāpjas Ķīnai

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anete Šteinberga cīņā pret Ķīnas sieviešu basketbola izlasi
Anete Šteinberga cīņā pret Ķīnas sieviešu basketbola izlasi Foto: EPA/LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlase sestdien Tenerifē (Spānija), debitējot Pasaules kausa izcīņas turnīrā, ar rezultātu 61:64 (10:17, 20:14, 14:13, 17:20) piekāpās Ķīnas valstsvienībai.

Latvijas basketbolam vēsturiskā mačā Mārtiņa Zībarta vadītā komanda pirmajā puslaikā atspēlēja 11 punktu deficītu, jo pirmajā ceturtdaļā bija iedzinējos ar 6:17, tomēr mača otrajā daļā, kad risinājās ļoti līdzīga cīņa, saspringtā galotnē nedaudz veiksmīgākas bija ķīnietes.

Latvijas izlasē rezultatīvākā ar 16 punktiem bija komandas līdere Anete Šteinberga, kura izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas, kamēr 14 punktus guva Elīna Dikeulaka.

Vēl Kristīne Vītola iemeta astoņus punktus un izcīnīja tikpat atlēkušās bumbas, septiņus punktus sameta Kitija Laksa, bet Aija Putniņa izcēlās ar sešiem punktiem un deviņām bumbām zem groziem.

Savukārt Ķīnas izlasē 15 punktus guva Tiņa Šao, bet pa desmit punktiem pievienoja Livei Jaņa un Siju Vaņa.

Spēli Latvija sāka ar Ditu Rozenbergu, Dikeulaku, Guntu Baško, Putniņu un Šteinbergu sākumsastāvā.

Pirmajā spēles minūtē punkti netika gūti, abām komandām pārvarot spēles sākuma uztraukumu, par ko liecināja pieļautās kļūdas. Savukārt otrās minūtes vidū rezultātu ar atkārtotu metienu no groza tuvuma atklāja Ķīna.

Uz to ar precīzu divpunktienku atbildēja Dikeulaka, tomēr pēc tam vadību pārņēma pretinieces. Lai arī Ķīnai šajā mačā ir izteikts auguma pārsvars, pretinieces uzbrukumos vairāk izcēlās no perimetra, pie rezultāta 7:6 veicot izrāvienu 9:0, liekot Zībartam ņemt pirmo pusminūtes pārtraukumu.

Tas līdzēja, jo Latvijas izlases basketbolistes, turpinot labi cīnīties sava groza tuvumā, krietni labāk sāka spēlēt arī uzbrukumā, gūstot desmit punktus pēc kārtas, starpību samazinot līdz minimumam 16:17. Tiesa, Latvijas izlasei pagalam neveicās no trīspunktu līnijas, jo grozam secen lidoja pirmie astoņi trejači.

Spēle arī otrajā ceturtdaļā turpinājās kā pa viļņiem, jo Ķīna atbildēja ar septiņu punktu izrāvienu, panākot 24:16, taču Digna Strautmane ar Latvijas pirmo precīzo tālmetienu un Dikeulaka ar divpunktu metienu spēja panākt 21:24.

Ķīna atbildēja ar četriem punktiem pēc kārtas, bet tad brīvu tālmetienu realizēja Laksa, Vītola iemeta divus "sodiņus", bet Šteinberga pievienoja vēl vienu trejaci, starpību samazinot līdz 28:29. Puslaika beigās Latvijai bija arī iespēja pārņemt vadību, taču pēdējais uzbrukums bija nesekmīgs.

Spēles trešo ceturtdaļu Latvijas izlase sāka ar četriem punktiem pēc kārtas, Dikeulakai iemetot divus soda metienus, bet vēl divus punktus pievienojot Šteinbergai. Latvijas izlases līdere Šteinberga bija ieskrējusies, jo turpinājumā vēl realizēja divus metienus, panākot 38:34 Latvijas labā.

Pēc tam sekoja kārtējais Ķīnas izlases izrāviens, pretiniecēm iemetot desmit punktus pēc kārtas, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 44:38. Tikmēr Latvijas izlase vairāk kā piecas minūtes neguva punktus, bet "sausuma" periodu pēc lieliskas Ievas Pulveres piespēles pārtrauca Aija Brumermane, pēc tam Vītolai ar diviem precīziem metieniem panākot arī neizšķirtu 44:44.

Pēdējās desmit minūtes aizritēja ļoti sīvā cīņā, Latvijai pēc Laksas metiena panākot 51:48 savā labā, taču pēc tam vadību jau atkal pārņēma pretinieces, nepilnas trīs minūtes pirms beigām esot vadībā ar 58:55.

Beigas bija ļoti nervozas, ķīnietēm bieži stājoties uz soda metienu līnijas, kur gan viņas parādīja vien 50% precizitāti, taču 75 sekundes pirms pamatlaika beigām spēja saglabāt vadību 62:58.

Dikeulaka starpību samazināja līdz diviem punktiem (60:62). Viņa pēc tam ieguva arī iespēju izpildīt divus soda metienus, taču trāpīja tikai pirmo, Latvijai gan izcīnot atlēkušo bumbu. Grozam vēlreiz uzbruka Dikeulaka, taču tika nobloķēta, kamēr Ķīnas uzbrukums arī nebija precīzs.

Latvija ieguva iespēju izraut uzvaru, tomēr tika pieļauta kļūda piespēlē un Laksai nācās izpildīt sarežģītu pustālo metienu, kas nebija precīzs. Latvijas izlase uzreiz pārkāpa noteikumus, bet pretinieces abus "sodiņus" iemeta, bet atlikušajās 2,4 sekundēs līdz metienam latvietes tā arī netika, ciešot neveiksmi turnīra pirmajā spēlē.

 

Orajā mačā svētdien Latvija plkst.16 cīnīsies ar Senegālu, bet divas dienas vēlāk plkst.20 būs tikšanās ar zvaigžņoto ASV. Arī šīs spēles tiešraidē translēs kanāls TV3.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu