Girgensonam pozitīvs lietderības rādītājs NHL pārbaudes spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zemgus Girgensons (nr. 28)
Zemgus Girgensons (nr. 28) Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons piektdien tika pie pozitīva lietderības rādītāja +1 Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" cieta neveiksmi.

"Sabres" viesos ar 3:5 (2:3, 1:1, 0:1) atzina Toronto "Maple Leafs" pārākumu, piedzīvojot pirmo neveiksmi trīs aizvadītajās pārbaudes spēlēs.

Girgensons spēlēja 14 minūtes un 18 sekundes, no tām 48 sekundes mazākumā. Latvietis reizi meta pa vārtiem un bloķēja vienu metienu, būdams viens no diviem "Sabres" spēlētājiem, kurš šo maču noslēdza ar pozitīvu lietderību.

Rezultātu jau spēles 30.sekundē atklāja "Sabres", izceļoties Endrjū Oglīvijam, taču vēl pēc 41 sekundes "Maple Leafs" jau bija vadībā ar 2:1, pēc tam panākot arī divu ripu pārsvaru. Tiesa, 27.minūtē Bufalo komanda spēja panākt neizšķirtu 3:3, tomēr atlikušajā laikā mājinieki guva vēl divus vārtus, svinot uzvaru.

"Maple Leafs" labā divus vārtus guva Džons Tavaress, kurš vasarā uz Toronto klubu pārcēlās no Ņujorkas "Islanders".

Jau ziņots, ka "Sabres" galvenais treneris Fils Hauslijs iepriekš slavēja Girgensonu, nodēvējot latvieti par vienu no komandas stabilākajiem spēlētājiem.

"Mēs visi redzam, ka Girgensons katrā treniņā un spēlē demonstrē daudz fiziskas spēles, kas mums ir ļoti nepieciešams," sacīja Hauslijs. "Viņš jau kopš treniņnometnes sākuma ir viens no mūsu stabilākajiem hokejistiem."

Latvietis pērn ar "Sabres" klubu noslēdza līgumu uz diviem gadiem. Bufalo komandā viņš aizvadījis visu savu NHL karjeru jeb piecas sezonas, kuru laikā kopumā 348 spēlēs izcēlies ar 44 vārtiem un 57 rezultatīvām piespēlēm.

"Sabres" aizvadītajā sezonā bija vājākā NHL komanda, bet uzvarēja drafta loterijā un ar pirmo numuru izraudzījās zviedru aizsargu Rasmusu Dālinu.

Tikmēr piektdien ārpus savu komandu pieteikumiem palika Rūdolfs Balcers, Matīss Edmunds Kivlenieks un Kristofers Bindulis.

Otavas "Senators" bez Balcera ierindā mājās ar 2:5 (2:1, 0:1, 0:3) zaudēja Čikāgas "Blackhawks", Kolumbusas "Blue Jackets" bez vārtsarga Kivlenieka ar 0:3 (0:2, 0:0, 0:1) viesos zaudēja Sentluisas "Blues", bet Stenlija kausa īpašniece Vašingtonas "Capitals", kuras sistēmā ir Bindulis, ar 1:5 (1:3, 0:0, 0:2) viesos zaudēja Karolīnas "Hurricanes".

Šosezon uz vietu NHL klubā pretendē arī Teodors Bļugers, kurš cīnās Pitsburgas "Penguins" komandā.

NHL 102.sezona sāksies 3.oktobrī, bet regulārais čempionāts noslēgsies 6.aprīlī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu