Nākamnedēļ prezentēs Zaķusalas televīzijas torņa pārbūves projektu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nākamnedēļ prezentēs Zaķusalas televīzijas torņa pārbūves projektu, informēja VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) Korporatīvās komunikācijas daļas vadītāja Vineta Sprugaine. Zaķusalas pārbūves projektu prezentēs 26.septembrī plkst.11 Zaķusalas televīzijas tornī, Zaķusalas krastmalā 1, Rīgā.

Pasākumā piedalīsies LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta, satiksmes ministrs Uldis Augulis, televīzijas torņa pārbūves projekta autors un "Nami" arhitekts Sergejs Ņikiforovs, kā arī Rīgas tūrisma attīstības biroja "Live Riga" valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča.

Zaķusalas televīzijas torņa rekonstrukcija izmaksās aptuveni 40-50 miljonus eiro, liecina Satiksmes ministrijas (SM) sniegtā informācija valdībai, lemjot par LVRTC 2017.gada peļņas daļas novirzīšanu Rīgas radio un televīzijas stacijas projektam.

Atbilstoši SM sniegtajai informācijai, Rīgas radio un televīzijas stacijas torņa rekonstrukcijas būvprojekta izstrādei izmaksās nepilnus 1,9 miljonus eiro jeb 5-15% no būvniecības izmaksām, savukārt būvniecība potenciāli izmaksāšot 40-50 miljonus eiro.

Kā norāda ministrija, Zaķusalas torņa rekonstrukcijas projekts ir vairāku gadu plānošanas darbs, kas noslēdzies ar pagājušā gada aprīlī noslēgto Vispārīgo vienošanos par būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību. Atbilstoši tai noslēgti trīs pasūtījuma līgumi par kopējo summu 1 584 054 eiro. Pēc būvprojekta izstrādes un saskaņošanas tiks noslēgts vēl viens pasūtījuma līgums 255 000 eiro vērtībā par autoruzraudzību, tādējādi Vispārīgās vienošanās kopējā summa ir 1 839 054 eiro.

Kopumā Zaķusalas torņa rekonstrukcijas projektu plānots realizēt piecu gadu laikā.

Tāpat ziņots, ka 2017.gada aprīlī tika parakstīts 2,225 miljonus eiro vērts līgums par tehniskā būvprojekta izstrādi Zaķusalas televīzijas torņa un tam piegulošās teritorijas pārbūvei.

Būvprojekta izstrādātāja "Nams" valdes priekšsēdētājs Sergejs Ņikiforovs toreiz skaidroja, ka pēc rekonstrukcijas torņa pakājē esošajā ēkā tiks izveidots inovāciju un zinātnes centrs, 93 metru augstumā atgriezīsies restorāns, 97 metru augstumā esošajam skatu laukumam tiks pievienotas uz āru izvirzītas stikla kastes, kurās varēs vērot apkārtni gan visos virzienos, bet 134 metru augstumā ārpus torņa tiks izveidots pastaigu ceļš asu izjūtu cienītājiem "sky walk".

Torņa priekšā ar labiekārtojuma elementiem tiks izveidota Latvijas kontūra, ko varēs gan izstaigāt, gan vērot no augšas, no "putna lidojuma".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu