Britu mediju uzraugs rīkosies, ja Kremļa propagandas TV iejauksies Saeimas vēlēšanās (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes Stratēģiskās attīstības un uzraudzības departamenta vadītājs Uldis Lielpēters
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes Stratēģiskās attīstības un uzraudzības departamenta vadītājs Uldis Lielpēters Foto: Zane Bitere/LETA

Lielbritānjas mediju uzraugs “Ofcom” paudis gatavību operatīvi reaģēt uz Apvienotajā Karalistē reģistrēto, bet Latvijā raidošo kanālu priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem, tā šovakar ziņo LTV „Panorāma”.

Britu mediju uzrauga “Ofcom” vērtēšanā šobrīd ir divi Latvijā raidošā “NTV Mir Baltic” sižeti no aprīļa sākuma. Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) Stratēģiskās attīstības un uzraudzības departamenta vadītājs Uldis Lielpēters skaidro, ka runa ir par sižetiem, kuros  bija atspoguļots politiski ļoti jūtīgais jautājums par Skripaļa saindēšanu.

Abi sižeti veidoti aptuveni mēnesi pēc Lielbritānijā notikušās bijušā Krievijas izlūkdienestu virsnieka Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanas. Sižetos britu policijai pārmesta noslēpumaina un nepilnīga izmeklēšana, kā arī pausts, ka visi Skripaļa lietā Krievijai veltītie pārmetumi ir tikai provokācija. 

NEPLP pie britu regulatora vērsās 19. aprīlī un jau nākamajā dienā saņēma atbildi, ka ir ierosināta lieta, tiesa, kuras izskatīšana turpinās vēl šobrīd.

““Ofcom” nenoliedz, ka uzraudzīt medijus krievu valodā viņiem ir sarežģīti, jo pietrūkst cilvēku kapacitāte, kas spēj monitorēt saturu krievu valodā, tāpēc aicināja gan mūsu mediju uzraugu, gan Latvijas sabiedrību kopumā būt pašiem ļoti aktīviem,” LTV „Panorāmai” sacīja Latvijas kultūras ministre Dace Melbārde, kura tikusies ar britu mediju uzraugiem klātienē.

Latvijas Republikas vēstniece Apvienotajā Karalistē Baiba Braže uzsver, ka sūdzības par Lielbritānijā reģistrētajiem Maskavas Kremļa propagandas kanāliem “Ofcom” var iesniegt jebkurš pilsonis, un to “Ofcom” pārstāvji ir apliecinājuši Latvijas pusei.

Pagaidām gan priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumi Lielbritānijā reģistrētajos, bet Latvijā raidošajos kanālos nav konstatēti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu