Infografika: Džošua pret Povetkinu - cīņas statistika un bokseru honorārs (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Entonijs Džošua un Aleksandrs Povetkins
Entonijs Džošua un Aleksandrs Povetkins Foto: Reuters/LETA

Lielbritānijas bokseris Entonijs Džošua sestdien Vemblija stadionā Londonā aptuveni 80 000 skatītāju klātbūtnē aizstāvēja pasaules čempiona jostas, pārspējot Aleksandru Povetkinu no Krievijas. 

Britu mediji lēš, ka Džošua par šo cīņu saņems aptuveni 20 miljonus sterliņu mārciņu (22,3 miljoni eiro), bet Povetkins apmēram sešus miljonus mārciņu (6,7 miljoni eiro).

Savukārt kopumā profesionāla boksera karjerā 28 gadus vecais Džošua esot nopelnījis jau vairāk nekā 80 miljonus mārciņu (89,5 miljoni eiro).

Džošua menedžeris Edijs Hērns uzskata, ka šis ir tikai pats sākums boksera karjerā. Viņaprāt, Džošua drīzumā aizēnos tādas Lielbritānijas sporta zvaigznes kā Endijs Marejs (teniss), Lūiss Hamiltons (F-1) un Veins Rūnijs (futbols).

Uzreiz pēc uzvaras Džošua atzina, ka viņa prioritāte nākamajai cīņai, kas paredzēta 13. aprīlī turpat Vemblija stadionā, ir Pasaules Boksa padomes (WBC) jostas īpašnieks ASV bokseris Deontejs Vailders.

Jau vēstīts, ka Vailders decembrī aizstāvēs pasaules čempiona titulu WBC versijā, cīnoties pret Lielbritānijas bokseri Taisonu Fjūriju.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu