Apstrīdēts Rīgas Domes iepirkums par "satiksmes uzraudzības punktu" ierīkošanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

SIA "Jarva" apstrīdējusi Rīgas domes Satiksmes departamenta iepirkumu par satiksmes uzraudzības punktu ierīkošanas Rīgas vēsturiskā centra perimetrā, liecina Iepirkumu uzraudzības birojā pieejamā informācija.

Tika pieļauts, ka šie punkti nepieciešami, lai varētu ieviest maksu par iebraukšanu Rīgas centrā. Taču Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola aģentūrai LETA iepriekš apgalvoja, ka uz konstrukcijām paredzēts izvietot dažādas iekārtas satiksmes situācijas novērtēšanai, piemēram, satiksmes plūsmas skaitīšanas iekārtas, gaisa kvalitātes uzraudzība iekārtas un citas. Iegūtos datus plānots izmantot pilsētas plānošanas dokumentu izstrādē, satiksmes organizēšanā, gaisa kvalitātes monitoringā un citur. Dati būs paredzēti arī Attīstības departamentam, kas izstrādā īstermiņa un ilgtermiņa mobilitātes plānu.

Pēc Ahunas-Ozolas teiktā, patlaban paredzēts projektēt tikai konstrukcijas, uz kurām izvietot šīs iekārtas. Iepirkums noslēdzās 6.augustā, tajā piedalījās trīs pretendenti un par uzvarētāju atzīta apvienība, kuru veido SIA "Vertex projekti" un SIA "Ixcom". Projektēšanas darbus plānots veikt par 140 320 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Kā ziņots, TV3 raidījums "Nekā Personīga" vēstīja, ka Rīgā top plāns par iebraukšanas maksas ieviešanu centrā. Tiekot plānots, ka nodeva būs pieci eiro un ka maksāt vajadzēs visiem, kas šķērsos Vanšu vai Akmens tiltu pār Daugavu vai Brasas, Zemitāna un citus pārvadus pār pilsētas centru ieskaujošo dzelzceļa loku.

Rīgas domes atbildīgo departamentu pārstāvji paziņojuši, ka maksas noteikšana par iebraukšanu Rīgas centrā ir "tikai viena no iespējām", kas tiek izskatīta, lai samazinātu sastrēgumus Rīgas centrā, bet lēmums vēl nav pieņemts.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pārstāve Solvita Brence aģentūrai LETA pauda, ka viņai neesot saprotama masu medijos izskanējusī informācija, ka iebraukšanas maksa centrā varētu būt pieci eiro. "Mums nav neviena dokumenta, kur kas tāds būtu apspriests vai apstiprināts," apgalvoja departamenta pārstāve.

Savukārt pilsētas iedzīvotājus pārstāvošās biedrības atzīst, ka iebraukšanas maksas ieviešana Rīgas centrā ir atbalstāma iecere, taču pašreizējās pilsētas infrastruktūras apstākļos tas būtu neprāts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu