Zemenes ar adatām atrastas arī Jaunzēlandes veikalā (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zemeņu iepakojums ar metāla priekšmetu kādā veikalā Gledstonā, Austrālijā
Zemeņu iepakojums ar metāla priekšmetu kādā veikalā Gledstonā, Austrālijā Foto: HANDOUT/REUTERS

Pēc adatas konstatēšanas zemeņu iepakojumā kādā Ouklendas lielveikalā, viena valsts lielveikalu ķēde paziņojusi, ka izņem no tirdzniecības Austrālijas zemenes.

Adata atrasta Austrālijas zemeņu iepakojumā kādā lielveikalu ķēdes "The Countdown" veikalā.

Veikalu kompānija paziņojusi, ka pircēji var atdot nopirktās "Australian Choice" zemenes un saņemt atpakaļ naudu. Pārējiem tiek ieteikts zemenes pirms ēšanas sagriezt.

Tikmēr Austrālijā saņemti vairāk nekā 100 ziņojumi par augļu un ogu iepakojumos atrastiem svešķermeņiem.

Valsts premjerministre Anastasija Palaščuka izsludinājusi atlīdzību 100 000 Austrālijas dolāru apjomā par informāciju, kas varētu palīdzēt atrast vainīgos.

Kvīnslendas policija gan uzskata, ka lielākā daļa ziņojumu ir viltus trauksme. Tāpat tiek pieļauts, ka tagad svešķermeņus augļu iepakojumos ievieto cilvēki, kas cenšas atdarināt sākotnējos ļaundarus.

Tiesā jau nonākusi lieta par kādu vīrieti, kurš nepatiesi ziņojis par adatu zemenē, ko ēdusi viņa meita. Tāpat aizturēta kāda 62 gadus veca sieviete, kura lielveikalā centusies ievietot adatu banānā.

Pagājušajā nedēļā Austrālijas valdība pieņēma likumu, kas paredz bargākus sodus par pārtikas saindēšanu un sabojāšanu - tagad par to paredzēta brīvības atņemšana no 10 līdz 15 gadiem.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Austrālijas pārtikas drošības dienests un policija sāka izmeklēt gadījumus, kad cilvēki veikalos iegādājušies zemenes, kurās sadurtas adatas, vēsta Austrālijas plašsaziņas līdzekļi.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu