Ostapenko uzvar Uhaņas dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AP/LETA

Latvijas dāmu tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko svētdien pārvarēja Uhaņas WTA "Premier" sērijas turnīra dubultspēļu otro kārtu.

Ostapenko duetā ar Arinu Sabaļenku no Baltkrievijas dubultspēļu pirmajā kārtā ar 6-3, 6-2 pārliecinoši apspēlēja slovēnieti Andreju Klepaču un spānieti Mariju Hosē Martinesu Sančesu, kuras bija izliktas ar piekto numuru.

Dubultspēļu pirmās kārtas pārvarēšana Ostapenko ļāvusi tikt pie 105 WTA ranga punktiem, bet otrajā kārtā Latvijas un Baltkrievijas duetam pretī stāsies Šuko Aojama no Japānas un baltkrieviete Lidzija Marozava.

Ostapenko Uhaņā startēs arī vienspēļu sacensībās, kur pirmajā kārtā viņa tiksies ar Austrāliju pārstāvošo Darju Gavrilovu.

Ostapenko piektdien cieta zaudējumu Seulas WTA "International" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā, ar 3-6, 2-6 atzīstot krievietes Jekaterinas Aleksandrovas pārākumu.

Ostapenko, kura vēl šonedēļ pasaules rangā ir desmitā, neaizstāvēja pērn izcīnīto Seulas turnīra uzvarētājas titulu un nākamajā nedēļā izkritīs no labāko desmitnieka.

Uhaņā spēlēs visas pasaules ranga pirmā desmita spēlētājas, astoņām visaugstāk esošajām turnīrā iesaistoties no otrās kārtas, kamēr Ostapenko būs izlikta ar desmito numuru.

Pērn Ostapenko Uhaņas turnīrā aizkļuva līdz pusfinālam, līdz ar to viņai tagad nāksies aizstāvēt 350 ranga punktus, bet debijas reizē 2016.gadā zaudēja pirmajā mačā.

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova (WTA 19.) svētdien Uhaņas WTA turnīra pirmajā kārtā ar 2-6, 3-6 zaudēja Anastasijai Pavļučenkovai no Krievijas (WTA 28.), kuru nekad līdzšinējos septiņos mačos nav uzvarējusi.

Zīmīgi, ka pārī ar Pavļučenkovu Latvijas pārstāve sacentīsies arī dubultspēlēs.

Uhaņas tenisa turnīrs norisinās uz cietā seguma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu