Rīgas "Dinamo" zaudē Karsuma un Daugaviņa pārstāvētajai "Spartak" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas "Dinamo" un Maskavas "Spartak" spēle KHL čempionātā
Rīgas "Dinamo" un Maskavas "Spartak" spēle KHL čempionātā Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas "Dinamo" svētdien savā laukumā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) 11. sezonas spēlē ar rezultātu 1:3 (0:3, 0:0, 1:0) piekāpās Maskavas "Spartak" komandai, kuru pārstāv Latvijas izlases hokejisti Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums.

Rīgas "Dinamo" labā vienīgos vārtus šajā mačā iemeta komandas rezultatīvākais hokejists Līnuss Videls, kamēr "Spartak" vienībā izcēlās Anatolijs Ņikoncevs, Robins Hanzls un Aleksandrs Hohlačovs.

Spēli aktīvāk iesāka "Spartak" hokejisti, kuri jau pašā sākumā izdarīja metienus pa Kristera Gudļevska sargātajiem vārtiem. Tiesa, arī rīdzinieki nekautrējās atbildēt ar kādu uzbrukumu, tomēr rezultātu atklāja viesi no Maskavas - ceturtajā minūtē vārtus apslidoja Maksims Truņevs, kurš piespēlēja ripu Ņikoncevam, viņam arī gūstot pirmos vārtus šajā divcīņā. Pēc vārtu zaudējuma Rīgas "Dinamo" spēlētāji sāka spēlēt aktīvāk, tomēr tas ar panākumiem nevainagojās.

Savukārt cīņas 14.minūtē rezultāts kļuva jau 2:0 viesu labā - pirmo metienu Gudļevskis atvairīja, bet pēc tam Karsums veica atkārtotu raidījumu, un ripa, atsitoties pret Robinu Hanzlu, nonāca vārtos. Tiesneši gan vēl paskatījās videoatkārtojumu, bet vārtu guvums tika ieskaitīts. Sākotnēji vārtu guvums gan tika ieskaitīts Karsumam, taču pēc tam to piešķīra viņa komandas biedram, latvietim tiekot pie rezultatīvas piespēles. Rīdzinieki turpināja spēlēt neveiksmīgi, kas noveda pie vēl viena zaudējuma - pretuzbrukumā izcēlās Hohlačovs.

Trīs zaudēti vārti vēl pirms pirmā perioda beigām rīdzinieku galvenajam trenerim Ģirtam Ankipānam lika Gudļevski nomainīt pret Timuru Biļalovu. Pāris minūtes vēlāk par bīstamu spēli ar augsti paceltu nūju divu minūšu sodu saņēma Mārtiņš Dzierkals, bet mazākumu rīdzinieki prasmīgi izturēja. Tiesa, 28 sekundes līdz pirmajam pārtraukumam tiesneši mājiniekiem piešķīra skaitliskā sastāva pārkāpumu. Pirmais periods tā arī noslēdzās - 3:0 par labu "Spartak" hokejistiem.

"Spartak" vienībai vairākumu izmantot tā arī neizdevās, lai gan laba iespēja bija arī Daugaviņam. Pēcāk iniciatīva pārgāja rīdzinieku pusē, mājiniekiem radot vairākas vārtu gūšanas iespējas, tomēr vienmēr pietrūka noslēdzošās fāzes. Tikmēr Biļalovam spēlē iesaistīties vajadzēja mazāk.

Savukārt pašās otrā perioda beigās Rīgas "Dinamo" tika pie pirmā vairākuma šajā mačā, kad pretinieku ar nūju pieturēja Daugaviņš. Lai arī Latvijas komandas hokejisti sekmīgi nostājās pretinieku aizsardzības zonā, bīstami apdraudēt vārtus tā arī neizdevās. Līdz ar to arī otrā trešdaļa beidzās ar 3:0 Maskavas komandas labā.

Vairākumu Latvijas komanda tā arī neizmantoja, taču tikai vienu sekundi pēc Daugaviņa atgriešanās laukumā jau savus sestos vārtus sezonā 41.minūtē iemeta Videls, kurš gan ripu piespēlēja Dārziņam, bet tā, atsitusies pret pretinieku, atrada ceļu vārtos. Pēc šāda pavērsiena Latvijas kluba izredzes uz labvēlīgu rezultātu atjaunojās, bet pēc dažām minūtēm rīdzinieki atkal tika sodīti par skaitliskā sastāva pārkāpumu.

Mazākumu rīdzinieki gan izturēja, turklāt "Spartak" neizmantoja arī Roberta Lipsberga nopelnīto mazākumu, bet pēc tam mājinieki arvien vairāk domāja par pretinieku vārtu iekarošanu. Pēdējās pamatlaika minūtes pilnībā aizritēja Latvijas kluba zīmē, radot pamatīgu spiedienu pie Maskavas komandas vārtiem. Tiesa, tie tā arī palika neatslēgti, Rīgas "Dinamo" piedzīvojot likumsakarīgu zaudējumu.

Karsums šajā spēlē laukumā pavadīja 17 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā tika pie rezultatīvas piespēles, veica vienu metienu, uzvarēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās, bloķēja vienu sāncenšu raidījumu un pielietoja vienu spēka paņēmienu.

Savukārt Daugaviņš 15 minūtēs un 58 sekundēs veica divus metienus, nopelnīja divas soda minūtes, bloķēja divus pretinieku metienus un veica divus spēka paņēmienus.

Rīdzinieki ar šo maču sākuši četru mājas spēļu sēriju, jo pēc tam otrdien Latvijas galvaspilsētā viesosies arī Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit", ceturtdien būs spēle ar "Soči" komandu, bet sestdien - ar Astanas "Baris" no Kazahstānas.

Ģirta Ankipāna trenētā komanda trešdien noslēdza sezonas tālāko izbraukumu, no viesošanās Tālajos Austrumos atvedot četrus no sešiem punktiem. Rīdzinieki vispirms Šanhajā ar 4:2 uzvarēja Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienību, tad Habarovskā ar 1:2 zaudēja "Amur" hokejistiem, bet trešdien pēcspēles metienos ar 3:2 pieveica Vladivostokas "Admiral" komandu.

Šo sezonu Latvijas klubs ir sācis atzīstami, jo deviņās spēlēs ir izcīnītas piecas uzvaras, kas ar 11 punktiem ļauj ieņemt piekto vietu Rietumu konferencē, bet "Spartak" ar desmit punktiem sestā.

Tikmēr "Spartak" pirms došanās uz Rīgu trešdien savās mājās ar 6:1 sagrāva Čeļabinskas "Traktor" vienību, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju. Šosezon "spartakieši" deviņās spēlēs ir tikuši pie pieciem panākumiem.

Daugaviņš šajos mačos ir izcēlies ar diviem gūtiem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, kamēr Karsums iemetis divas ripas un divas reizes asistējis partnerim.

Šobrīd Rietumu konferencē līdere ar 15 punktiem ir vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit".

Rīgas "Dinamo" - Maskavas "Spartak" 1:3 (0:3, 0:0, 1:0)

Vārti: 0:1 Anatolijs Ņikoncevs (3:52), 0:2 Mārtiņš Karsums (13:28), 0:3 Aleksandrs Hohļačjovs (14:13), 1:3 Līnuss Videls (40:24)

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu