Skujiņam septītā vieta pasaules čempionāta komandu braucienā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Toms Skujiņš
Toms Skujiņš Foto: Reuters/LETA

Latvijas šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš kopā ar "Trek-Segafredo" svētdien Austrijā izcīnīja septīto vietu pasaules čempionāta komandu braucienā.

Pasaules čempionāts tika atklāts tieši svētdien, sievietēm un vīriešiem sacenšoties komandu braucienā. Vīriešiem 62,8 kilometrus garajā distancē uzvaru izcīnīja "Quick-Step Floors" komanda, finišējot pēc vienas stundas, septiņām minūtēm un 25 sekundēm.

Tikmēr par 19 sekundēm atpalika "Sunweb", kamēr trešā bija BMC.

Savukārt "Trek-Segafredo" ar Skujiņu ierindā 22 komandu konkurencē bija septītā, no uzvarētājiem atpaliekot par divām minūtēm un četrām sekundēm.

Pirms tam sieviešu komandu braucienā uzvaru izcīnīja "Canyon SRAM".

Latviju pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā pārstāvēs kopumā pieci sportisti, bet elites vīriešu grupā valsts godu aizstāvēs Skujiņš un Krists Neilands. Skujiņu vēl trešdien sagaida starts individuālajā braucienā, bet pēc nedēļas gaidāmajā elites vīru grupas braucienā sacentīsies abi Latvijas pārstāvji.

Junioru puišu grupā debijas pasaules čempionātu aizvadīs Alekss Krasts, kurš startēs individuālajā un grupas braucienā. Savukārt junioru meiteņu grupā individuālajā un grupas braucienā startēs abas aktuālās Latvijas čempiones - Līna Svarinska un Daniela Leitāne.

Individuālajā braucienā vīriem gaidāma 52,4 kilometru gara trase. Šeit sportistus sagaida viens izteikti stāvs un vairāk nekā piecu kilometru garš kāpums. Nopietni pārbaudījumi kalnainā reljefā sagaida arī junioru puišu un meiteņu individuālā brauciena dalībniekus, kas veiks attiecīgi 27,8 kilometru un 20 kilometru garas distances.

Elites vīru grupas brauciena sacensības liels izaicinājums būs ikvienam to dalībniekam. 265 kilometru garās distances pirmā daļa vedīs līdz Insbrukas pilsētai, kurā tiks veikti apļi pa pilsētas un apkārtnes ceļiem. Katrā aplī tiks iekļauts viens stāvs vairākus kilometrus garš kāpums un tam sekojošs tehnisks nobrauciens. Šajā smagajā aplī savas spējas pārbaudīs arī juniori (132,4 kilometru trasē) un juniores (71,7 kilometru trasē).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu