Šteinberga: Zaudējām agresivitātē groza apakšā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anete Šteinberga
Anete Šteinberga Foto: FIBA.com

Lai gan Latvijas basketbolistes Pasaules kausa mačā pret Senegālu izcīnīja vairāk atlēkušo bumbu, tomēr agresivitāte zem groza bija viena no spēles sastāvdaļām, kurā latvietes zaudēja, uzskata valstsvienības uzbrucēja Anete Šteinberga.

Latvijas izlase svētdien Tenerifē Pasaules kausa D grupas otrajā mačā dramatiskā izskaņā ar 69:70 (19:15, 10:13, 23:22, 17:20) zaudēja Senegālai, līdz minimumam samazinot izredzes iekļūt turnīra izslēgšanas cīņās.

Latvijas basketbolistes iemeta savus visus desmit soda metienus, tomēr brīvmetienos guva mazāk punktu, jo senegālietes šādā veidā guva 19 no 27 iespējamajiem punktiem.

"Atlēkušajās bumbās uzvarējām (45/39), bet agresivitāte groza apakšā un izpildījums bija tas, kur piekāpāmies. Tāpat bija daudz garām aizmesti metieni, taču tas nekompensējās ar pretinieču piezīmēm un soda metieniem, uz kuriem cerējām," pauda Šteinberga.

Pēc blāva pirmā puslaika Šteinberga trešajā ceturtdaļā uzņēmās līderes lomu un bija galvenā Latvijas izlases rezultāta kaldinātāja. Kopumā viņa šajā mačā guva 12 punktus, izcīnīja 15 atlēkušās bumbas un pārtvēra trīs bumbas, iekrājot labāko efektivitātes koeficientu komandā - 18.

"Pirmajā puslaikā biju izsista no ritma un zināju, ka tā nevar turpināties. Nekas cits neatlika, kā iziet laukumā un darīt to, kas jādara. Prieks, ka komandas biedrenes turpināja cīnīties viscaur spēlei, neatkarīgi no rezultāta. Spēles beigās no mīnus seši atnācām atpakaļ, bet tomēr zaudējām. Sāpīgi," secināja Šteinberga.

Pēdējā uzbrukumā, kurā bija palikušas dažas sekundes, latvietes izspēlēja uz brīvu tālmetienu, kas gan lidoja garām grozam.

"Pēdējā pusotrā-divās minūtēs spēlējām sadarbību, no kurām vairākkārt dabūjām metienus no groza apakšas. Sākumā bija jāizspēlē Kitijai [Laksai] uz metienu, ja neiekrīt, tad jāspēlē "pick'n'rol" un jāskatās uz brīvajām opcijām groza apakšā vai aiz trīspunktu līnijas," pēdējo uzbrukumu taktiku skaidroja Šteinberga.

Senegāla pirms Pasaules kausa izcīņas aizvadīja tikai vienu oficiālo pārbaudes spēli, līdz ar to Latvijas nometnei nebija daudz informācijas par pretinieču šobrīd piekopto spēles stilu.

"Pati zināju dažas senegālietes, kuras spēlē Francijā un Beļģijā. Tikai vakar iepazināmies ar viņu šī brīža spēles stilu un to, ko viņas individuāli dara laukumā," teica Šteinberga.

Latvijas izlase zaudējusi abos turnīra mačos pret Ķīnu un Senegālu, bet otrdien tā apakšgrupu turnīru noslēgs ar cīņu pret spēcīgo ASV. Ja amerikānietes svētdien uzvarēs Ķīnu, pat sensacionāla uzvara pār ASV izlasi Latvijai neļaus izkļūt no grupas.

"Pret ASV, protams, cīnīsimies. Nenāksim nokārtām galvām, jo zaudēt vairs nav ko. Redzēs, kāda būs spēles gaita. ASV tomēr ir pati spēcīgākā komanda. Būs grūti, bet cīnīsimies," uzsvēra Latvijas basketboliste.

Pirmo maču pret Ķīnu latvietes aizvadīja "Quico cabrera" arēnā, kas ir mazāka nekā "Santiago Martin", kur tika aizvadīta svētdienas spēle. Otrajā mačā abu izlašu basketbolistes vairākkārt paslīdēja uz grīdas pat vietās, kur pirms tam nebija kritienu un sakrājušies sviedri.

"Zālē bija ļoti slidena grīda. Visu laiku slīdēja. Zaudēju ļoti daudz soļus, jo paslīdēju. Otra zāle šķiet telpiskāka un to var labāk izjust," atzīmēja Šteinberga.

Latviju klātienē atbalsta daži simti līdzjutēju, kuri parūpējušies par labāko atmosfēru nekā mājās notikušajās pārbaudes spēlēs.

"Paldies Latvijas faniem, kuri veikuši tik tālu ceļu, lai mūs atbalstītu. Žēl, ka nespējam sagādāt viņiem tās emocijas, kādas sarūpējām pērn Eiropas čempionātā," uzsvēra Šteinberga.

Arī Latvijas izlases basketboliste Aija Putniņa atzīmēja, ka zaudējums bija ļoti sāpīgs. Salīdzinot ar iepriekšējās spēles sākuma, šajā mačā viņai izdevās uzlabot savu precizitāti.

"Kļūdas, garām aizmesti metieni, nepārdomātas piespēles un lēmumi - tās bija nianses, kāpēc mēs zaudējām. Sākumā man bija precīzi metieni no groza apakšas un viens pustālais, bet pēc tam pārējie lidoja garām," teica Putniņa.

"Šīs spēles bija tās galvenās, kas bija jāņem. Bez uzvarām tajās ir grūti. Pēc pirmā zaudējuma treneris uzmundrināja, sapurināja un teica, ka jāsaņemas, bet protams, ka pašām bija jānotic saviem spēkiem," secināja Putniņa.

D apakšgrupas uzvarētāja uzreiz kvalificēsies ceturtdaļfinālam, otrās un trešās vietas ieguvējas spēlēs astotdaļfinālā, bet ceturtās vietas ieguvējām turnīrs būs beidzies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu