Jau 20 reizi tiks noskaidrots "Latvijas Gada auto"; pretendentu vidū arī "Lamborghini"

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lamborghini Urus
Lamborghini Urus Foto: Publicitātes foto

Pirmo reizi "Latvijas Gada auto" tituls tika pasniegts 1998. gadā, un šogad ir konkursa 20 gadu jubileja. Šo gadu laikā konkursam ir gājis dažādi. Ir bijusi gan augšupeja, gan krīzes laikā nācās samazināt konkursa apmērus.

Šobrīd konkursā "Latvijas Gada auto 2019" ir jau pieteikti 20 automobiļi, taču pieteikšanās turpinās līdz pat novembrim, kad kopējais dalībnieku skaits sasniegs ap 30 jaunāko auto modeļu. Uzreiz jāuzsver, ka konkursā drīkst pieteikt tikai jaunākos automobiļus tirgū, kas būtiski ierobežo dalībnieku skaitu.

"Katrs jaunais automobilis ir interesants, taču arī katram auto var atrast savus mīnusus. Tāpēc ļoti interesants ir šī brīža konkursa jaunākais dalībnieks "Lamborghini Urus", kurš vienlaicīgi ir arī pats dārgākais jebkad pieteiktais konkursa dalībnieks. Braukt ar Urus varēsim tikai novembrī, bet pat nebraucot ir jāatzīmē, ka šāds ekskluzīvs auto nenozīmē uzreiz automātisku uzvaru konkursā, jo vērtēšanas kritērijos veseli 30% veido izmaksas un 10% atbilstība Latvijas tirgum," stāsta "Latvijas Gada auto" organizators Māris Ozoliņš.

Sestdien 22. septembrī norisinājās konkursa "Latvijas Gada auto 2019" rudens testa brauciens, lai žūrijai un mediju pārstāvjiem būtu iespēju iepazīties ar šī gada konkursa dalībniekiem. Braucienā piedalījās 15 jaunākie Latvijā pieejamie auto. To vidū pirmo reizi bija jaunās paaudzes "Peugeot 508", "Peugeot Rifter" un "KIA CEED".

Visu jaunu auto interesentiem iesakām kalendārā ierakstīt 13. oktobrī , kad notiks "Latvijas Gada auto testa dienā Molā". Šis ir vērienīgs pasākums, kas jau ir kļuvis par ikgadēju tradīciju. Tajā jebkurš interesents ar autovadīšanas tiesībām var veikt izmēģinājuma braucienus ar konkursa pretendentiem un jaunākajiem automobiļiem Latvijas tirgū. Turklāt katram automobilim būs īpašie piedāvājumi tā iegādei vai servisā.

Papildus izbraucieniem ar auto, piedāvāsim arī vērtīgus, interaktīvus bezmaksas satiksmes drošības seminārus ekspertu Ata Jansona un Ivara Caunes vadībā. Šī gada tēma ir distances un braukšanas trajektorijas ievērošana.

Veiklības brauciena uzvarētājam balvā jauns auto un nedēļas nogali ar pilnu degvielas tvertni. Bet tas viss vēl priekšā 13. oktobrī t/c Mols autostāvvietā.

Konkursā līdz šim ir pieteikti: "BMW X3", "Škoda Fabia", "Hyundai Kona", "Seat Arona", "Ssangyong Rexton", "Mitsubishi Eclipse Cross", "Nissan Leaf", "Mercedes-Benz A-klase", "Mercedes-Benz CLS", "Citroen C3 Aircross", "Citroen C4 Cactus" "Jaguar E-Pace", "Volkswagen T-Roc", "Dacia Duster", "Subaru XV", "Peugeot 508", "Peugeot Rifter", "KIA Ceed", KIA Sportage" un "Lamborghini Urus".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu