Ostapenko zaudē Uhaņas vienspēļu turnīra pirmajā kārtā (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: EPA/LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pirmdien cieta zaudējumu Ķīnā notiekošā Uhaņas WTA "Premier" vienspēļu turnīra pirmās kārta mačā.

Ostapenko ar rezultātu 2-6, 4-6 piekāpās Darjai Gavrilovai, kura ir dzimusi Krievijā, taču pārstāv Austrāliju.

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā cīņa. Ostapenko patlaban pasaules rangā ieņem 12. vietu, bet Gavrilova ierindojas WTA reitinga 33. pozīcijā.

Gavrilova pirmajā setā divreiz nobreikoja Ostapenko, kamēr pati ne reizi nezaudēja savu servi. Tikmēr otro setu Ostapenko sāka veiksmīgi, uzvarot pirmos trīs geimus pēc kārtas.

Pēc daudzsološā sākuma sekoja divas neveiksmes, taču pēc nākamā geima rezultāts bija 4-2 Latvijas sportistes labā. Tomēr Gavrilova atguvās un uzvarēja nākamajos četros geimos pēc kārtas, sarūgtinot savu pretinieci.

Par dalību Uhaņas vienspēļu turnīra pirmajā kārtā Ostapenko saņems vienu ranga punktu un 7585 ASV dolāru naudas balvu.

Tiesa, pērn Uhaņas turnīrā Ostapenko aizkļuva līdz pusfinālam, līdz ar to viņai nav izdevies aizstāvēt pagājušajā gadā iegūtos 350 ranga punktus.

Ostapenko pēdējā laikā spēlē nestabili. Viņa šosezon jau deviņas reizes piedzīvojusi zaudējumus turnīru pirmajos mačos.

Latvijas tenisistei patlaban nav pārāk laba sportiskā forma, jo viņa uzvarējusi tikai trijos no pēdējiem deviņiem mačiem vienspēļu turnīros.

Jau vēstīts, ka Ostapenko svētdien pārvarēja Uhaņas dubultspēļu pirmo kārtu, spēlējot kopā ar Arinu Sabaļenku no Baltkrievijas.

Savukārt svētdien Uhaņas vienspēļu turnīra pirmajā kārtā zaudējumu piedzīvoja Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, piekāpjoties Anastasijai Pavļučenkovai no Krievijas septīto reizi septiņos dueļos.

Zīmīgi, ka Sevastova duetā ar Pavļučenkovu startē Uhanas dubultspēļu turnīrā, kur viņas pirmdien pirmajā kārtā ar 6-4, 6-3 pārspēja spānieti Laru Arruavarrenu un Dariju Juraku no Horvātijas.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu