Indijas okeānā tūkstošiem kilometru attālumā no krasta izglābts smagi savainots burātājs

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Indiešu burātājs un "Golden Globe" regates dalībnieks Abilašs Tomijs izglābts trīs dienas pēc tam, kad Indijas okeānā vētra nolauza viņa jahtai mastu, vēsta "The Guardian". Vētrā cieta gan Tomija jahta, gan burātājs pats - viņš guvis mugurkaula traumu, kuras dēļ ir bezpalīdzīgā stāvoklī.

(Papildināta ziņa.)

Tomijs smagi savainojās, kad viņa jahta piektdien iekļuva vētrā Indijas okeānā apmēram 3000 kilometru attālumā no Austrālijas krastiem.

39 gadus vecais Indijas jūras flotes komandieris savainojās tik smagi, ka visu šo laiku pavadīja, nevarēdams piecelties no gultas, norāda "Golden Globe" regates rīkotāji. Viņš jahtā bija viens.

Tomijam izdevās nosūtīt lūgumu pēc palīdzības, kurā viņš pavēstīja, ka guvis mugurkaula traumu un nav spējīgs ne kustēties, ne ēst.

Tika uzsākta vērienīga glābšanas operācija, kurā iesaistījās Austrālijas atbildīgie dienesti, Francijas kuģis un Indijas jūras spēku kuģi.

Pirmdien izskanēja, ka Francijas zvejas kuģis tuvojas vietai, kur ir Tomijs. 

"Francijas zvejas kuģim "Osiris" drīz vajadzētu sasniegt [jahtas atrašanās] vietu," raidsabiedrībai BBC pavēstīja Indijas jūras spēku runasvīrs. "Uz klāja ir mediķis un nestuves. Ja viss noritēs veiksmīgi, viņš tiks izglābts un nogādāts uz Austrālijas jūras flotes kuģa, kas svētdienas rītā no Pērtas uzsāka ceļu uz [jahtas atrašanās] vietu."

"Jūra mūs visus vieno. Kurš pirmais tiks līdz jahtai, tas izglābs Tomiju," viņš piebilda.

Vēlāk Indijas jūras spēki paziņoja, ka Tomijs veiksmīgi izglābts.

Tomija jahta iekļuva ļoti spēcīgā vētrā, kuras vēja ātrums pārsniedza 35 m/s un kura okeānā radīja 14 metrus augstus viļņus.

Pārējiem regates dalībniekiem izdevies izvairīties no spēcīgākajām brāzmām, apejot vētras reģionu.

Tomijam sestdien izdevās nosūtīt īsziņu, kurā viņš paziņoja, ka nevar pakustēties, un viņa satelīttelefons nedarbojas. Uz jahtas atrodas rezerves telefons, taču traumas dēļ Tomijs nespēj tam piekļūt.

"Atradu ledus tējas bundžas, dzeru. Nepārtraukti vemju. Krūtīs dedzina," Tomijs svētdien teica regates rīkotājiem nosūtītā ziņojumā.

"Golden Globe" ir regate apkārt pasaulei - 48 280 km, kuri burātājam jāveic vienatnē. Regates dalībnieki nedrīkst izmantot nekādas modernās tehnoloģijas, izņemot satelīttelefonu. Sacensības sākās šī gada 1. jūlijā, un līdz šim no 19 jahtām no regates izstājušās jau septiņas.

Abilašs Tomijs 2013. gadā kļuva par pirmo indieti, kurš apburājis apkārt pasaulei. Viņa jahta "Thuriya" ir pirmās "Golden Globe" regates uzvarētājas, jahtas "Suhail" kopija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu