Pēc Krievijas lidmašīnas notriekšanas Maskava apgādās Sīriju ar modernāku zenītraķešu sistēmu (7)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu Foto: Sputnik/Scanpix

Pēc Krievijas lidmašīnas notriekšanas pagājušajā nedēļā Maskava izšķīrusies nostiprināt Sīrijas pretgaisa aizsardzību, nododot tās rīcībā modernākas zenītraķešu sistēmas, pirmdien paziņojis Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

Televīzijā pārraidītā uzrunā Šoigu pavēstīja, ka prezidents Vladimirs Putins pieņēmis lēmumu divu nedēļu laikā nodot Sīrijas režīma bruņoto spēku rīcībā zenītraķešu sistēmas "S-300".

VIDEO: Pēc Krievijas lidmašīnas notriekšanas Maskava apgādās Sīriju ar modernāku zenītraķešu sistēmu

Ministrs norādīja, ka tas esot viens no "atbildes pasākumiem" uz Krievijas lidmašīnas notriekšanu.

Lai gan Krievija atzinusi, ka tās izlūklidmašīna virs Sīrijas pagājušajā nedēļā notriekta ar sīriešu izšautu zenītraķeti, Maskava šajā incidentā, kurā gāja bojā visi 15 lidaparāta apkalpes locekļi, vaino Izraēlu, kuras iznīcinātāji neilgi pirms tam veica uzlidojumu Latākijas provincei.

Šoigu arī pavēstīja, ka Krievija uzsāks traucēt radaru un satelītu signālus, ko saņem kara lidmašīnas, kuras veic uzlidojumus objektiem Sīrijas teritorijā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu