Daugaviņš: Balceram ir potenciāls šosezon debitēt NHL

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja uzbrucējam Rūdolfam Balceram ir potenciāls šosezon debitēt Nacionālajā hokeja līgā (NHL), uzskata pieredzējušais Kaspars Daugaviņš, kurš šosezon pārstāv Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Maskavas "Spartak".

Balcers vērienīgā spēlētāju maiņas darījumā pirms nepilnām divām nedēļām pārcēlās no NHL kluba Sanhosē "Sharks" uz Otavas "Senators".

Daugaviņš savulaik spēlēja NHL komandā Otavas "Senators", kuras sistēmā šobrīd ir nonācis 21 gadu vecais Balcers.

"Domāju, ka ar Balceru rēķināsies, ja viņu iekļāva tik ievērojamā darījumā," žurnālistiem svētdien pēc Rīgas "Dinamo" un Maskavas "Spartak" spēles sacīja Daugaviņš.

Pagājušajā sezonā Balcers debitēja Amerikas Hokeja līgā (AHL), pārstāvot "Sharks" vienības fārmklubu Sanhosē "Barracuda".

AHL regulārajā čempionātā "Barracuda" rindās 67 mačos Balcers guva 23 vārtus un veica 25 rezultatīvas piespēles. Ar 48 punktiem viņš bija rezultatīvākais spēlētājs komandā, kā arī tika atzīts par "Barracuda" sezonas labāko debitantu.

Savukārt pavasarī Balcers debitēja Latvijas valstsvienības sastāvā, pārstāvot komandu Dānijā aizvadītajā pasaules čempionātā, kurā izlase izcīnīja augsto astoto vietu.

Turnīra astoņos mačos Balcers guva četrus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, sakrājot sešus punktus, kas bija labākais rādītājs valstsvienībā.

"Domāju, ka viņu neņēma kā AHL spēlētāju, tādēļ Balceram ir liels potenciāls jau šosezon debitēt NHL un cerams, ka viņam tas izdosies. Es viņu personīgi nezinu, bet, skatoties pasaules čempionātu, varēja redzēt, ka Balceram iekšā "deg uguns"," sacīja Daugaviņš.

Otavas "Senators" fārmklubs AHL čempionātā ir Bingemtonas "Senators", kura sastāvā  Daugaviņš izcīnīja Kaldera kausu 2010./11. gada sezonā.

"Galvenais, lai viņam ir pārliecība par saviem spēkiem un būs svarīgi, ja viņam iedos iespēju jau no pirmajām spēlēm, lai nav jābrauc ilgtermiņā uz AHL. "Senators" šobrīd ir trešā pārbūve, bet rezultātus viņi nav spējuši sasniegt. Jāsaka, ka dažreiz rodas sajūta, ka viņi paši nezina, ko dara, taču šoreiz šī maiņa izdevīga ir gan Otavai, gan Sanhosē "Sharks"," uzskata Daugaviņš.

Patlaban 30 gadus vecais Daugaviņš karjeras laikā aizvadījis 91 spēli NHL regulārajā čempionātā, izceļoties ar sešiem gūtiem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm. Vēl septiņus mačus uzbrucējs nospēlējis Stenlija kausa izcīņā, taču tajos viņš ar rezultativitāti nav izcēlies.

Daugaviņš karjerā pārstāvējis divus NHL klubus - "Senators" un arī Bostonas "Bruins".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu