Par marihuānas un sprāgstvielu glabāšanu piespriež nosacītu cietumsodu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas rajona tiesa Jūrmalā piespriedusi trīs gadu un trīs mēnešu ilgu nosacītu brīvības atņemšanu kādam vīrietim, kurš atzīts par vainīgu liela apjoma marihuānas, kā arī munīcijas un sprāgstvielu glabāšanā, liecina publiski pieejamais anonimizētais tiesas spriedums.

Spriedumā norādīts, ka vīrietim nav bijusi atļauja iegādāties, glabāt un nēsāt šaujamieroču munīciju un sprāgstvielas, taču pie viņa dzīvesvietā atrastas piecas 1951.gada parauga "Makarov" pistoles patronas, astoņas 1908.gada parauga "Parabellum" pistoles patronas, kā arī vairākas medību aizdedzes patronas, kas ražotas pēc 1930.gada un 1900.gada parauga. Tāpat vīrieša dzīvesvietā atrasti 160 grami trotila.

Kratīšanas laikā pie vīrieša tika atrasti arī vairāk nekā 178 grami izžāvētas marihuānas. Vīrietis tiesai pierādīja, ka marihuāna nav iegādāta realizācijas nolūkos.

Izmantojot savas Kriminālprocesa likumā paredzētās tiesības, vīrietis noslēdza vienošanos ar prokuroru, atzīstot savu vainu.

Saskaņā ar vienošanos, vīrietim tika piespriesta trīs gadus un trīs mēnešus ilga nosacīta brīvības atņemšana, nosakot pārbaudes laiku uz četriem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu