Samoilovs/Pļaviņš sasniedz pusfinālu komercsacensībās ASV

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aleksandrs Samoilovs
Aleksandrs Samoilovs Foto: EPA/LETA

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš svētdien aizcīnījās līdz pusfinālam neierastās pludmales volejbola sacensībās ASV.

"Korta karaļu" komercturnīrā Hantingtonbīčā risinājās šo sacīkšu noslēdzošais etaps, uzvaru izcīnot spāņiem Pavlo Erreram un Adrianam Gaviram.

Samoilovs/Pļaviņš priekšsacīkstēs spēlēja kopā ar šveiciešiem Niko Bēleru/Marko Kratigeru, brazīliešiem Rikardu Santušu un Hārliju Markešu Silvu, norvēģiem Annešu Mūlu un Kristianu Sērumu, kā arī nīderlandiešiem Aleksandru Brēveru un Robertu Mēuvsenu.

Latvijas duets iekļuva pusfinālā, kur gan apstājās, sacensības šajā etapā noslēdzot.

Finālā no šī pusfināla iekļuva Errera/Gavira, nīderlandieši Brēvers/Mēuvsens, kā arī amerikāņi Džeikobs Gibss/Teilors Krabs, Trī Borns/Trevors Krabs un Džermijs Kasebīrs un Viljams Reids Pridijs.

Jaunajā sacensību formātā "korta karaļi" tiek noskaidroti dinamiskā spēlē. 15 komandas sadalītas trijās grupās vispirms 20 minūtēs noskaidroja labāko četrinieku, pēc tam 16 minūtēs - labāko trijnieku, kas tiek pusfinālā. Divos pusfinālos tādā pašā veidā tika atlasīti finālisti, kuri ar pēdējā pāra izslēgšanas metodi noskaidroja uzvarētāju.

Spēles noteikumi ir tādi paši kā pludmales volejbolā. Vienīgā atšķirība, ka "korta karaļiem" punktu gūšanā ir priekšrocības, jo pretinieki, viens otru nomainot, servē. Ja izspēli izdodas uzvarēt komandai, kas atrodas "karaļu" pusē, viņiem tiek punkts, ja servētājiem, viņi pārvietojas "korta karaļu" vietā, liekot tiem atkal gaidīt savu rindu.

No Vaikiki Samoilovs/Pļaviņš devās bez pasaules ranga punktiem, ko šajā turnīrā nopelnīt nevar, jo tas ir komerciāls pasākums.

Šajā turnīrā būs vēl noslēdzošais - ceturtais - posms, kas risināsies ASV. Pirmajā posmā Samoilovs/Pļaviņš arī tika līdz pusfinālam, bet otrajā etapā Beļģijā apstājās pirmajā kārtā.

Samoilovs spēlē kopā ar Pļaviņu, jo viņa pārinieks Jānis Šmēdiņš atlabst no pleca traumas, kuru guva krītot no riteņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu