Marķētās dīzeļdegvielas realizācija septiņos mēnešos palielinājusies par 0,1%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Iezīmētā (marķētā) dīzeļdegviela šogad septiņos mēnešos realizēta kopumā 21 347 tonnu apmērā, kas ir par 28 tonnām jeb 0,1% vairāk nekā 2017.gada septiņos mēnešos, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

Realizācijas apmērs iezīmētajiem (marķētajiem) naftas produktiem, kurus realizē izmantošanai brīvostu un brīvo zonu tehnikā, septiņos mēnešos ir samazinājies par 136 tonnām jeb 5,3%, bet marķētās dīzeļdegvielas realizētais apmērs fiziskām personām sarucis par 168 tonnām jeb 10,7%.

Juridiskajām personām (izmantošanai par kurināmo siltuma ieguvei apkurē vai siltumenerģijas ieguvei produkcijas ražošanas (pārstrādes) tehnoloģiskajā procesā) realizētās marķētās dīzeļdegvielas apmērs palielinājies par 303 tonnām jeb 2,8%, savukārt kuģu apgādei realizētās marķētās dīzeļdegvielas apmērs septiņos mēnešos palielinājies par 29 tonnām jeb 0,5%.

Šogad septiņos mēnešos fiziskām personām realizēti 1400 tonnas marķētās dīzeļdegvielas, juridiskajām personām - 11 205 tonnas, kuģu apgādei - 6312 tonnas, bet izmantošanai brīvostās un brīvajās zonās - 2430 tonnas.

Iezīmētās (marķētās) dīzeļdegvielas pieprasījumu ietekmē gan klimatiskie apstākļi, gan lietotāju izvēle par labu citiem kurināmā veidiem, norāda VID.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu