Rīgas "Dinamo" uzņem Kalniņu un Rietumu konferences līderi "Jokerit"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Līnuss Videls
Līnuss Videls Foto: Zane Bitere/LETA

Kārtējo spēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā šodien savā laukumā aizvadīs Rīgas "Dinamo" komanda, kas "Arēnā Rīga" uzņems vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit" no Somijas, kurai ir šā brīža Rietumu konferences līdervienība. Mačs sāksies plkst. 19.30, un to tiešraidē translēs kanālā TV6. 

Četru mājas spēļu sēriju Ģirta Ankipāna vadītā komanda sāka svētdien, kad ar rezultātu 1:3 piekāpās Maskavas "Spartak" vienībai, kuru pārstāv Latvijas izlases hokejisti Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums.

Bez šī mača rīdzinieki savā laukumā aizvadīs vēl divas spēles. 

"Jokerit" sezonu sākusi teicami, tostarp Jānis Kalniņš. Helsinku komanda deviņās spēlēs piedzīvojusi tikai divus zaudējumus. Pēdējā spēlē Somijas klubs ar 0:3 atzina līgas līderes Jekaterinburgas "Avtomobilist" pārākumu, kas šosezon guvusi uzvaru visos deviņos mačos. 

26 gadus vecais Kalniņš, kurš iepriekšējā sezonā bija Rīgas "Dinamo" pamatvārtsargs, šosezon piedalījies četrās spēlēs, palīdzot "Jokerit" izcīnīt trīs uzvaras. Viņš vidēji spēlē ielaidis 2,22 ripas un atvairījis 92,9% pretinieku metienus. 

Abām komandām šosezon būs jātiekas četras reizes. 

Nākamo spēli Rīgas hokejisti savā laukumā aizvadīs ceturtdien pret HK "Soči", bet sestdien paredzēta tikšanās ar Kazahstānas komandu Astanas "Baris". 

Turnīra tabulas Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar deviņās spēlēs nopelnītiem 11 punktiem ieņem piekto vietu, kamēr "Jokerit" tikpat mačos iekrājusi 15 punktus, kas ļauj atrasties līderpozīcijā. 

Līgas kopvērtējumā "Jokerit" šobrīd ir trešā spēcīgākā komanda. 

Rīgas "Dinamo" četru mājas spēļu sērija:

  • 23. septembrī pret Maskavas "Spartak" (Mārtiņš Karsums un Kaspars Daugaviņš)
  • 25. septembrī pret Helsinku "Jokerit" (Jānis Kalniņš)
  • 27. septembrī pret HK "Soči"
  • 29. septembrī pret Astanas "Baris"
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu