Basketbolistes mērosies spēkiem ar zvaigžņoto ASV izlasi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aija Putniņa
Aija Putniņa Foto: FIBA.com

Noslēdzošo spēli Pasaules kausa (PK) izcīņā Tenerifē šovakar aizvadīs Latvijas nacionālā sieviešu basketbola komanda, kas D grupas trešajā mačā tiksies ar sacensību galveno favorīti, titulēto un zvaigžņoto ASV valstsvienību. Spēle sāksies plkst. 20, un to tiešraidē pārraidīs kanālā TV3. 

Grupas pirmajās spēlēs Latvijas piedzīvoja zaudējumu. Debijas mačā Mārtiņa Zībarta vadītās basketbolistes ar rezultātu 61:64 piekāpās Ķīnai, bet nākamajā spēlē ar 69:70 dramatiskā cīņā atzina Senegālas pārākumu. 

Līdz ar to Latvijas izlase zaudēja izredzes izkļūt no grupas un turpināt sacensības izslēgšanas turnīrā. 

ASV izlases sastāvā ir spēlētājas, kurām kopā pieder 23 olimpiskās un Pasaules kausa zelta medaļas. 37 gadus vecā Sjū Bērda (Sietlas "Storm") kļuvusi par pirmo ASV basketbolisti, kas piekto reizi karjerā piedalās Pasaules kausa izcīņā. Gadu jaunākā Diāna Taurasi (Fīniksas "Mercury") piedalās savā ceturtajā Pasaules kausā. 

Diāna Taurasi
Diāna Taurasi Foto: FIBA.com

Viņas abas ir četrkārtējas olimpiskās čempiones un trīskārtējas Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempiones. 

ASV izlases sastāvs Pasaules kausā: Tīna Čārlza (Ņujorkas "Liberty"), Leiša Klarendone (Konektikutas "Sun"), Elena Delle Donne (Vašingtonas "Mystics"), Britnija Grainere (Fīniksas "Mercury"), Džūela Loida (Sietlas "Storm"), Nnemkadi Ogvumīke (Losandželosas "Sparks"), Kelsija Plama (Lasvegasas "Aces"), Briena Stjuarte (Sietlas "Storm"), Morgana Taka (Konektikutas "Sun"), Eiža Vilsone (Lasvegasas "Aces"), Sjū Bērda (Sietlas "Storm") un Diāna Taurasi (Fīniksas "Mercury").

ASV valstsvienība pēdējo reizi zaudējumu Pasaules kausa izcīņas spēlē piedzīvoja pirms 12 gadiem. 

Komandas galvenā treneri ir Dona Steilija, kura ieguvusi trīs olimpisko zeltus un sešreiz iekļauta WNBA Visu zvaigžņu spēlē. 

"Gatavojamies spēlei ar ASV izlasi – tā ir unikāla iespēja, ko jācenšas izmantot, nedomājot par situāciju tabulā. Pamatīgus secinājumus izdarīsim pēc tam," Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā citēts Zībarts. 

ASV komanda sacensības sāka, ar rezultātu 87:67 pieveicot Senegālu, bet nākamajā spēlē ar 100:88 tika uzvarēta Ķīna. 

 

Grupu uzvarētājas uzreiz kvalificēsies ceturtdaļfinālam, otrās un trešās vietas ieguvējas spēlēs astotdaļfinālā, bet ceturtās vietas ieguvējām turnīrs būs beidzies.

Pasaules kausa uzvarētāja izcīnīs ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Planētas 16 labākās izlases par pasaules čempiontitulu Tenerifē cīnīsies līdz svētdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu