Francija plāno ievērojamu nodokļu pazemināšanu (1)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Francijas prezidents Emanuels Makrons
Francijas prezidents Emanuels Makrons Foto: AFP/SCANPIX

Francijas valdība plāno nākamgad pazemināt nodokļus par 24,8 miljardiem eiro nolūkā veicināt ekonomikas izaugsmi un jaunu darbavietu veidošanu.

Budžeta ministrs Žeralds Darmanēns pirmdien iepazīstināja ar budžeta projektu 2019.gadam, kas veidots, pamatojoties uz prognozēto ekonomikas izaugsmi par 1,7%.

Tomēr, lai varētu finansēt prezidenta Emanuela Makrona iecerēto uzņēmējdarbībai labvēlīgo politiku, paredzēts budžeta deficītu palielināt no 2,6 līdz 2,8% no iekšzemes kopprodukta (IKP), to saglabājot Eiropas Savienības (ES) noteikto deficīta griestu – trīs procentu – robežās.

Vienlaikus paredzēt samazināt mājsaimniecību nodokļu nastu par sešiem miljardiem eiro, bet uzņēmumu nodokļus – par 18,8 miljardiem.

Tikmēr oficiālā statistika liecina, ka bezdarbnieku skaits sācis pakāpeniski sarukt, kopš pagājušā gada tam samazinoties no 9% līdz 8,7%.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu