Porziņģis: Šobrīd nevaru prognozēt, kad atgriezīšos laukumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis, kurš pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Ņujorkas "Knicks", pagaidām vēl nevar prognozēt, kad viņš aptuveni varētu atgriezties laukumā.

Porziņģis, kurš pagājušajā sezonā savainoja ceļgala krusteniskās saites, ir atgriezies Ņujorkā un pievienojies komandas biedriem, kuri gatavojas jaunajai sezonai. Viņš pirmdien piedalījās vienības preses konferencē.

"Komandā šobrīd ir laba atmosfēra, un ir patīkami būt tās sastāvā," žurnālistiem atbildēja Porziņģis. "Ir sezonas sākums, un mums ir laba enerģija. Šobrīd vienībā ir arī jauni spēlētāji, un visi esam gatavi smagi strādāt. Jūtu, ka komandā situācija uzlabojas, taču ir nepieciešams laiks, lai sasniegtu rezultātus."

Tāpat Porziņģis šobrīd nedomā par to, kurā pozīcijā varētu spēlēt. "Nav svarīgi, kurā pozīcijā spēlēšu. Ticu, ka treneris mani pielāgos konkrētām spēles epizodēm un izvēlēsies pareizos risinājumus un pozīcijas, kurās es varētu darboties."

Porziņģa sakarā ir izskanējušas spekulācijas, ka viņš varētu izlaist visu gaidāmo sezonu. "Šobrīd nevaru prognozēt, kad atgriezīšos laukumā. Tas ir sarežģīts jautājums, jo atsākšu spēlēt, kad būšu vesels un gatavs to darīt. Mans ceļgals šobrīd jūtas labi, un šobrīd esmu nedaudz sācis skriet, kā arī izpildīt metienus," noteica basketbolists.

Par "Knicks" galveno treneri šosezon ir iecelts Deivids Fizdeils, kurš vasarā ciemojās pie Porziņģa Liepājā.

"Domāju, ka Fizdeils palīdzēs uzlabot manu sniegumu, gan spēlējot uzbrukumā, gan aizsardzībā," pārliecināts ir latvietis.

Tāpat Porziņģis noteica, ka nedomā par potenciālo piecu gadu līgumu ar "Knicks", kura summa varētu būt 157 miljoni dolāru (138,9 miljoni eiro).

Porziņģis, kurš aizvadīja vien nedaudz vairāk kā pusi sezonas jeb 48 spēles, bija rezultatīvākais komandas spēlētājs ar vidēji 22,7 gūtajiem punktiem. Viņš bija arī otrs labākais cīņā par atlēkušajām bumbām, vidēji mačā sakrājot 6,6 bumbas zem groziem. Tāpat viņš ar 2,4 bloķētajiem metieniem bija labākais komandā šajā rādītājā.

"Knicks" komanda treniņnometni pirms jaunās sezonas sāks šonedēļ. Savukārt NBA regulāro čempionātu vienība sāks 17.oktobrī savā laukumā pret Atlantas "Hawks".

Ņujorkas vienība aizvadītajā sezonā jau piekto reizi pēc kārtas nekvalificējās izslēgšanas turnīram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu