Kopā priekos un bēdās

Kristaps Plaums, LETA, speciāli TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kristaps Plaums

Latvijas sieviešu basketbola izlase pēc diviem zaudējumiem Pasaules kausā zaudējusi izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā, taču jāieliek pamati arī nākotnei un jāstiprina komandas gars. Pirmdien Latvijas izlases basketbolistes, treneri un komandas personāls devās plānotā ekskursijā pa pazīstamo Tenerifes zoodārzu "Loro Parque".

Puerto de la Krusā, kur apmetusies Latvijas izlase un daļa Latvijas žurnālistu, pirmo reizi pāris dienu laikā uzspīdēja saule, kas deva enerģisku dienas sākumu. "Loro Parque" zoodārzs ir īpaši iecienīts tūristu vidū, taču lielajos apmeklētāju pūļos Latvijas basketbolistes nepalika nepamanītas - dāmu izlases spēlētājas bija uzvilkušas pirms turnīra dāvātās kleitas ar uzrakstu "Mūsu zeme - Latvija".

Mākslīgi radītajos džungļos varēja sastapt daudzus eksotiskus dzīvniekus - dažādu sugu papagaiļus, pingvīnus un flamingus, koi karpas un citas zivis, gorillas, tīģerus, bruņurupučus un vēl neredzētas dzīvas radības. Ekskursijas nagla bija delfīnu šovs, kas Latvijas delegācijai sagādāja īpaši labas emocijas dienā, kad visvairāk tas vajadzīgs. Tiesa, viens no parka lielākajiem zīmoliem - zobenvaļu šovs - šoreiz gāja secen, jo Pasaules kausa atklāšanas dienā zobenvaļu mātīte Morgana laida pasaulē savu pirmdzimto.

Pēc ekskursijas uz sarunu aicināju Latvijas izlases centra spēlētāju Aiju Brumermani. Līdz galam savu solījumu - mazāk jautāt par basketbolu, vairāk par to, kā izdevies atjaunot spēkus atpūtas dienā, - turēt neizdevās.

Kādas emocijas guvi brīvdienā, apmeklējot zooloģisko dārzu? Kas no visa redzētā patika visvairāk?

Vienmēr, apmeklējot zooloģiskos dārzus, ir divējādas sajūtas, jo skaistie un lielie dzīvnieki ieslodzīti mazās platībās. Tajā pašā laikā bija ļoti interesanti, daudz ko redzējām. Delfīnu šovs bija ļoti foršs. Pozitīvi!

Cik šāda veida vairāku stundu pastaigu var pielīdzināt vieglam treniņa?

Kaut kāds treniņš tas ir, taču pastaiga bija pārāk lēna. Lai būtu kārtīgs treniņš, jābūt ātram solim. Šodien vēl pēcpusdienā paredzēts viens treniņš, tā ka aktivitāšu pietiek.

Vai atpūtas brīdī gūstot pozitīvās emocijas, kaut nedaudz aizmirstas vakar piedzīvotais zaudējums?

Zaudējuma rūgtums paliks kaut kur zemapziņā, vēl ilgi palaikam par to piedomāsim. Tomēr atpūta ļauj mazliet izvēdināt galvu pirms rītdienas spēles.

Foto: FIBA.com

Kādi bijuši komandas saliedēšanas pasākumi tavā izlases un klubu karjerā?

Ir bijušas nedēļas nogales, kas pavadītas komandas lokā. Bijusi kokā kāpšana, boulings. Pērn bija ļoti interesanti - piedalījāmies kvestos, kur jāiet kopā kā komandai un jāstrādā, lai tiktu ārā. Pasākumi ir dažādi un atkarīgi no tā, kas kurā brīdī ir vajadzīgs. Svarīgi ir, lai menedžeris, kapteine vai treneris sajustu, kas tajā brīdī ir nepieciešams, un noorganizētu to īsto pasākumu. Šajā gadījumā galvas izvēdināšana bija mums vajadzīga.

Esi piedalījusies Pekinas olimpiskajās spēlēs un piecos Eiropas čempionātos, kā arī tagad spēlē Pasaules kausā. Kurš no lielajiem starptautiskajiem turnīriem tev visvairāk palicis atmiņā?

Noteikti 2009.gada Eiropas čempionāts Latvijā. Bija ļoti laba, bet tajā pašā laikā smaga pieredze - spēlē ar Krieviju bija pilna arēna, fantastiskas sajūtas, taču zaudējuma rūgtums ir palicis. Iedomājoties par to, sametās skumji. [Zaudējumi Krievijas un Itālijas izlasēm liedz izcīnīt ceļazīmi uz 2010.gada Pasaules kausu.] Manuprāt, tas turnīrs visvairāk palicis atmiņā.

Nākamvasar Rīgā pēc desmit gadu pārtraukuma atkal būs Eiropas čempionāts. Vai cīnīsies par vietu izlases sastāvā?

Vēl jānospēlē sezona, jāskatās, kāda būs situācija un kā veicies sezonas laikā. Par to vēl pāragri runāt.

Rīgā treniņos redzēju, ka tev palīdz mazais dēls. Aug jaunais basketbolists?

Man šķiet, ka viņš tagad tik daudz paspējis redzēt basketbolu, ka kādu laiku tas neinteresēs. Vienmēr jau gribas, lai mazliet sekotu vecāku pēdās, bet tajā pašā laikā - ko gribēs, to darīs, atbalstīšu viņu it visā.

P.S. Pēc aculiecinieku pārstāstītā zoodārzā Latvijas basketbolistes satikuši pašmāju tūristi, kuri bijuši izbrīnīti par izlases neveiksmīgi iesākto turnīru. "Kā, jūs zaudējāt? Bet jūs taču esat tik garas!" teicis kāds no parka līkumainajos celiņos satiktajiem tautiešiem.

Tiesa, bija arī patīkamas emocijas, jo izlasi laipni sagaidīja zooparkā strādājošā latviešu meitene Agnese, kura atzina, ka valstsvienības viesošanās parkā esot pats labākais, kas ar viņu atgadījies Tenerifē. Tāpat latvietes bija populāras arī citu parka darbinieku vidū, un daži no viņiem pieprasīja kopīgu fotosesiju ar "trīs zvaigznēm".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu