Šteinbuka: EK pārstāvniecības Latvijā jaunā vadītāja galvenais uzdevums būs skaidrot iedzīvotājiem komisijas lēmumus (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Inna Šteinbuka
Inna Šteinbuka Foto: Ieva Leiniša/LETA

Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā jaunā vadītāja galvenais uzdevums būs skaidrot mūsu valsts iedzīvotājiem komisijas lēmumus, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja bijusī EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja, pašreizējā Latvijas Universitātes profesore Inna Šteinbuka.

Kā ziņots, uz jaunā pārstāvniecības Latvijā vadītāja amatu ir izsludināts konkurss Eiropas Savienības (ES) institūcijās. Nākamā pārstāvniecības vadītāja vārds tiks paziņots sabiedrībai pēc tam, kad viņš vai viņa tiks iecelts amatā.

Šteinbuka uzskata, ka jaunā pārstāvniecības vadītāja galvenie uzdevumi būs turpināt veiksmīgo dialogu starp Latviju un ES, kā arī saprotamā valodā skaidrot EK lēmumus un rīcību ne tikai studentiem un akadēmiskās vides pārstāvjiem, bet daudz plašākām auditorijām.

Lūgta komentēt, cik lielā mērā Latvijas valsts līdz šim ir ņēmusi vērā EK rekomendācijas, Šteinbuka atbildēja, ka šajā jomā ir vērojams progress, par ko liecinot arī pašas komisijas publicētie ziņojumi.

"Galvenais, kas Latvijai tagad būtu jādara, ir pievērst lielāku uzmanību sociālām lietām, īpaši pabalstiem, pensijām un veselības aprūpei, jo, piemēram, runājot par veselības aprūpi, medicīniskie pakalpojumi ne visiem ir pieejami, ir garas rindas, tas ir dārgi, un joprojām mēs maksājam diezgan daudz no savas kabatas," skaidroja Šteinbuka.

Vaicāta, kā vērtē savu veikumu, vadot EK pārstāvniecību Latvijā, Šteinbuka atbildēja, ka, spriežot pēc atgriezeniskās saites, padarītais vērtējams pozitīvi. Par to liecinot arī statistikas dati, saskaņā ar kuriem apmēram 50% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka Latvijai būt daļai no ES ir labi, bet tikai 11% uzskata, ka tas nav labi. "Šis rādītājs manā laikā ir pieaudzis nenormāli," akcentēja Šteinbuka.

Kā ziņots, Šteinbuka EK pārstāvniecību Latvijā vadīja no 2011.gada līdz šī gada augusta beigām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu