Maligins meitu Irinu vadošos amatos nelaida - atklājas jaunas "Olainfarm" apvērsuma aizkulises (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Viena no visplašāk apspriestajām tēmām dzeltenajā presē ir Valērija Maligina mantojuma dalīšanas lieta, kas ilgst jau vairākus mēnešus. Uzņēmumā "Olainfarm" 4. septembrī tika nomainīta padome, un pēc šī notikuma Maligina meitas - Irina un Nika - sagājušas ragos. Ekskluzīvā intervijā izdevumam "Privātā Dzīve" gan Irinas Maliginas māsa Nika, gan pusmāsas Annas māte Signe Baldere-Sildedze atklāj, kā uzņēmuma "Olainfarm" padomes maiņa sagrāvusi attiecības ģimenē.

Abas sievietes atzīst, ka ar Irinu viņām sazināties neizdodas, un ne Nika Saveļjeva, ne Signe Baldere-Sildedze netiek ielaistas uzņēmuma "Olainfarm" teritorijā.

​"Jā, es vēl biju padomes locekle un man bija jānodod dokumenti, bet tiesu izpildītājs netika ielaists "Olainfarm" teritorijā. Tur bija rīkojums, kurā minēts mans, Nikas, viņas vīra un saistīto personu vārdi. Ja kāds no mums pietuvojas "Olainfarm" teritorijai, esot jāprasa atļauja ienākt Rebenokam, Krieķim vai Irinai Maliginai. Tas fiksēts tiesu izpildītāja aktā," izdevumam atklāj Signe. 

Uz jautājumu, vai Irinas nonākšana padomē, bija loģisks solis, Signe Baldere-Sildedze atbild noraidoši: "Tēvs viņu bija iekārtojis, lai viņa būtu pie vietas, bet nevienā vadošā amatā Irina nebija. Uz papīra skaitīties darbā ir viens, bet reāli strādāt - pavisam kaut kas cits."

Signe turpina: "Tēvs, protams, bija centies meiteni izglītot, bet tā ir pavisam cita izglītība, un tēvs vadošos amatos viņu nelaida. (..) Domāju, viņš redzēja, ka viņai nevar to uzticēt - nav tādu spēju un zināšanu."

Abas sievietes uzskata, ka Irina tikusi maldināta no Rebenoka un Krieķa puses, lai abi kungi varētu iekārtoties labos amatos. 

"Varbūt piesolījuši [Irinai] naudu vai varu... Šie kungi patiešām māk uzrunāt tā, lai cilvēks pilnībā viņiem noticētu," izdevumam norāda Nika.

Uz jautājumu, kas šajā situācijā būtu jāizdara Irinai, lai saglābtu ģimenes attiecības, Nika ir kategoriska: "Zinot manu raksturu - nekas! Tas ir morāles jautājums. Nevar tā rīkoties ar cilvēkiem, īpaši tuviem."

Arī Signe pievienojas Nikai: "Mani var pārliecināt tikai darbi, nevis vārdi. Tikai darbs pierāda cilvēka būtību."

Atgādinām, ka 4. septembrī "Olainfarm" akcionāru sapulcē tika veiktas izmaiņas kompānijas padomē - atbilstoši akcionāru lēmumam darbu padomē vairs neturpināja Ivars Kalviņš, Milana Beļeviča un Ivars Godmanis, bet viņu vietā tika iecelts Pāvels Rebenoks (padomes priekšsēdētāja amatā), Mārtiņš Krieķis un Daina Sirlaka. Darbu kompānijas padomē turpināja Irina Maligina un Baldere-Sildedze, bet drīz vien Baldere-Sildedze amatu padomē pametusi, jo "uzskata par neiespējamu turpināt darbu "Olainfarm" padomē kopā ar personām, kas šobrīd ir tās sastāvā".

Tāpat ziņots, ka Baldere-Sildedze un Nika Saveļjeva vērsušās tiesībsargājošajās institūcijās ar lūgumu sākt kriminālprocesu saistībā ar reiderismu uzņēmumā, pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un krāpšanu.

Iesniegumos izteikts aicinājums aizsargāt "Olainfarm", uzņēmuma akcionāru un mantinieču intereses, jo pēdējo dienu notikumi liecina par ļaunprātīgu un negodprātīgu kontroles pārņemšanu pār šo uzņēmumu.

Pieteikumu iesniedzējas pauž viedokli, ka reiderisma rezultātā "Olainfarm" var tikt izsaimniekots, visiem akcionāriem nodarot apzināti būtisku zaudējumus un apdraudot uzņēmuma nākotni, par ko, atbilstoši Komerclikuma noteikumiem, personīgi atbildīgi ir uzņēmuma padomes un valdes locekļi.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu