Vairākas valstis gatavas nosūtīt miera uzturētājus uz Ukrainas austrumiem

LETA/UNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Virkne valstu paudušas gatavību nosūtīt savus karavīrus miera uzturēšanas misijā Ukrainas austrumos, paziņojis ASV īpašais pārstāvis Ukrainā Kurts Volkers.

"Kas attiecas uz valstīm, virkne jau ir paziņojušas par gatavību veikt savu ieguldījumu. Par to ir paziņojušas Zviedrija, Somija, Austrija, Baltkrievija, Serbija un Turcija. Manuprāt, tas ir labs valstu diapazons, kuru vidū ir valstis, kuras Krievijā vairāk tiek uzskatītas par Rietumu daļu, un dažas valstis, kuras Rietumos vairāk uzskata par NVS telpas daļu, un es uzskatu, ka līdzsvara izjūta būtu loģiska," intervijā radiostacijai "Eho Moskvi" pavēstīja Volkers.

Vienlaikus viņš nevarēja pateikt, cik daudz miera uzturētāju būtu nepieciešami miera uzturēšanai reģionā.

"Ja mēs spēsim panākt Krievijas spēku izvešanu no Ukrainas pirms Ukraina nosūta savus spēkus teritorijas atgūšanai savā kontrolē, tur ieradīsies spēki ar ANO mandātu. Viņi pārņems kontroli no Krievijas. Viņi sniegs drošību, nodrošinās, ka cilvēki tur ir aizsargāti un par viņiem rūpējas, un tad mēs īstenotu politiskos soļus Minskas vienošanās ietvaros," paziņoja Volkers.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu