EK aicina rūpīgi izmeklēt kārtējo naudas atmazgāšanas skandālu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Komisija (EK) aicinājusi Eiropas Savienības (ES) institūcijas rūpīgi izmeklēt neveiksmes banku uzraudzībā, kas noveda pie miljardu eiro naudas atmazgāšanas skandāla Dānijas lielākajā bankā “Danske Bank”, vēsta tīmekļa medijs “The Local”.

Kā ziņots, “Danske Bank” Igaunijas filiāle periodā no 2007. līdz 2015. gadam apkalpojusi aptuveni 10 000 klientu nerezidentu līdzekļus vairāk nekā 200 miljardu eiro apmērā. Tagad secināts, ka lielākā daļa šo klientu uzskatāmi par aizdomīgiem. Banka arī atzinusi, ka situācija naudas bankas Igaunijas filiālē bijusi daudz sliktāka par sākotnēji uzskatīto.

EK nosūtījusi vēstuli ES banku uzraugam – Eiropas Banku iestādei – ar lūgumu pilnā apmērā izmantot tās varu, lai noskaidrotu, kas nogāja greizi “Danske Bank” Igaunijas filiāles uzraudzīšanā.

Kā liecina laikraksta “Financial Times” rīcībā esošā informācija, EK vēstulē šo lietu aicina izmeklēt steidzamības kārtā.

Saistībā ar naudas atmazgāšanu “Danske Bank” līdz šim jau sāktas vairākas izmeklēšanas, tostarp Dānijā un Igaunijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu