Francija atsakās uzņemt glābšanas kuģi ar 58 migrantiem uz klāja

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Migrantu glābšanas kuģis "Aquarius" ar 58 migrantiem uz klāja devies uz Marseļas ostu, bet Francija paziņojusi, ka pagaidām kuģi nevar uzņemt.

Francijas finanšu ministrs Bruno Lemērs sacīja, ka pagaidām atbilde ir "nē", kad viņam televīzijas intervijā tika jautāts, vai Francija ir gatava pozitīvi atbildēt uz labdarības organizāciju lūgumu atļaut "Aquarius" pietauvoties Marseļā.

Ministrs sacīja, ka kuģiem saskaņā ar Eiropas noteikumiem jāpietauvojas tuvākajā ostā, un Marseļa noteikti nav tuvākā osta.

Foto: AFP / Scanpix

"Aquarius", kas ir vienīgais migrantu glābšanas kuģis, kurš darbojas Vidusjūras vidienē, ir vairākkārt liegts piestāt Itālijas ostās, tādēļ tam nācies piestāt krastā Maltā un Spānijā.

Nevalstiskā organizācija "SOS-Mediterranee", kas pārvalda kuģi, pirmdien paziņoja, ka kuģa vienīgā iespēja pēc 58 migrantu uzņemšanas pēdējā glābšanas operācijā ir doties uz Marseļas ostu, kur atrodas "SOS-Mediterranee" birojs.

"Mēs brīdinājām citas valstis, bet mums grūti iedomāties, ka Francija atteiksies, ņemot vērā humāno situāciju," sacīja organizācijas pārstāvis.

Taču Francijas valdība, kā izskatās, nevēlas uzņemt "Aquarius", kas kļuvis par simbolu Eiropas valstu sašķeltībai migrācijas jautājumos.

Francija vēlas, lai "Aquarius" izlaiž imigrantus tuvākajā drošajā ostā, ziņu aģentūrai AFP norādīja Francijas premjerministra birojs.

"Aquarius" pašreiz atrodas netālu no Lībijas piekrastes, aptuveni četru dienu brauciena attālumā no Marseļas. Uz kuģa atrodas 58 migranti, tostarp 17 sievietes un 18 bērni, liecina "SOS-Mediterranee" sniegtā informācija.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu