Kalniņš: Esam kā viena liela ģimene

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas hokeja vārtsargs Jānis Kalniņš ir labi iejuties Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Helsinku "Jokerit", jo tajā valda ģimeniska atmosfēra, intervijā Somijas kluba mājaslapā pastāstījis sportists.

KHL regulārā čempionāta ietvaros Rīgas "Dinamo" otrdien "Arēnā Rīga" uzņems Kalniņa pārstāvēto "Jokerit" komandu.

Pašlaik 26 gadus vecais Kalniņš iepriekšējās divas sezonas pārstāvēja Rīgas "Dinamo". Viņam šī būs pirmā tikšanās ar savu iepriekšējo klubu.

"Šis noteikti būs jautrs vakars. Pazīstu tik daudz spēlētāju no pretinieku komandas. Tomēr kopš sezonas sākuma neesmu ne ar vienu runājis, jo koncentrējos darbam "Jokerit" komandā," sacīja Kalniņš.

Iepriekš karjerā Kalniņš pārstāvējis Latvijas klubu «Liepājas Metalurgs», kā arī trīs sezonas pavadīja divos dažādos klubos Ungārijā. Līdz ar to viņam "Jokerit" ir trešā ārzemju komanda karjerā.

"Sezonas sākums ir lielisks, komandas biedri palīdzējuši iejusties. Sadarbība ar Zapsu (ASV vārtsargs Raiens Zapolskis) ir izdevusies laba - abi spēlējam labi, un ir laba sajūta būt daļai no šīs komandas," teica Kalniņš.

Latvijas vārtsargs šosezon KHL piedalījies četrās "Jokerit" spēlēs, izcīnot trīs uzvaras. Savukārt Zapolskis aizvadījis piecus mačus, palīdzot komandai tikt pie četrām uzvarām.

"Jokerit" komandā par vārtsargu treneri strādā 51 gadu vecais Somijas speciālists Markuss Keterers, kurš deviņdesmitajos gados bija Nacionālās hokeja līgas komandas Bufalo "Sabres" sistēmā, taču spēlēja fārmklubā Amerikas Hokeja līgā.

"Mēs necenšamies kaut ko krasi mainīt manā spēlē, bet koncentrējamies uz dažādām mazām niansēm," sadarbību ar vārtsargu treneri raksturoja Kalniņš.

"Šī ir lieliska komanda, tajā spēlēt ir patīkami. Spēlētāju, treneru un personāla attieksme liek justies, ka esam viena liela ģimene. Tāds ir mans lielākais iespaids," atzina Latvijas hokeja vārtsargs.

Kalniņš šosezon KHL regulārajā čempionātā četrās spēlēs "Jokerit" rindās vidēji ielaidis 2,2 vārtus, atvairījis 92,9% pretinieku metienu, kā arī atzīmējies ar rezultatīvu piespēli.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar deviņās spēlēs nopelnītiem 11 punktiem ieņem piekto vietu, kamēr "Jokerit" tikpat mačos iekrājusi 15 punktus, kas ļauj atrasties līderpozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu