Zinātnieki: Lai iemīlētos, nepieciešama vien sekundes trešdaļa

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai arī daudzi apšauba to, ka mīlestība no pirmā skatiena ir burtiski reāla, tomēr ne zinātnieki - viņi pie šīs lietas ķērušies pavisam nopietni.

Kā rakstīts pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “Neuroscience Letters”, noskaidrots, ka cilvēkam nepieciešams mazāk par acumirkli, lai novērtētu potenciālā partnera pievilcību un iemīlētos.

Neirologi apgalvo, ka 244 milisekunžu laikā cilvēks identificē potenciālā partnera dzimumu, bet jau 59 milisekundes vēlāk novērtē tā pievilcību.

Nevienam nebūs pārsteigums, ka pētījuma iedvesmas avots bija sociālie mediji un dažādas iepazīšanās aplikācijas, piemēram, “Tinder”.

Viena no teorijām ir tāda, ka mēs esam evolucionējuši tā, lai pēc iespējas ātrāk uztvertu cilvēka pievilcību un palielinātu savas iespējas sagādāt sev piemērotu mātīti. Zināms, ka pievilcīgs un kopts izskats var liecināt par inteliģenci un labu veselību.

Psihologu komanda, ko vadīja Vācijas universitātes pētnieks Klauss Kristians Karbons (Claus-Christian Carbon), novēroja 25 studentu smadzeņu darbību brīdī, kad tie aplūkoja 100 portretus, definēja to dzimumu un sniedza savu verdiktu par attēloto cilvēku pievilcību.

Pētnieki atzina, ka ātrums, ar kādu cilvēks novērtē cita cilvēka pievilcību pēc tam, kad tiek definēts tā dzimums, liecina, ka cilvēku spriedumi par pievilcību pārsvarā ir balstīti uz stereotipiem.

“Lai arī tas varētu šķist negodīgi un nepareizi, tomēr tas, ka izskatīga seja var palīdzēt daudzās ikdienas situācijās, ir fakts. Izskatīgi pieaugušie tiek uztverti kā inteliģenti. Turklāt fiziski pievilcīgi cilvēki ir daudz apmierinātāki ar dzīvi,” komentēja Karbons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu