Ar vēzi sirgstošā Sondra Zaļupe: "Gaidu atkal labas ziņas" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šā gada sākumā 31 gadu vecā Sondra, gadu vecas mazulītes māmiņa un mūziķa Riharda Zaļupes dzīvesbiedre, lūdza sabiedrības palīdzību, lai sāktu ārstēšanos no ādas audzēja melanomas. Ir pagājis pusgads, kopš Sondra ārstējas, - kā viņai klājas šobrīd?

Izdevumam "Privātā Dzīve" Sondra atklāj, ka drīzumā viņai jāveic kārtējās pārbaudes: "Vasaras beigās biju uz konsultāciju Vācijā, bet tikai tāpēc, lai būtu vēl kāds ārstu viedoklis. Vācijā apstiprināja, ka patlaban nekas nav jāmaina. Par laimi, dārgo zāļu kombinācija kopš jūnija ir valsts apmaksāta, man par izdevumiem nav jāsatraucas. Oktobrī pārbaudē konstatēs, kā zāles iedarbojas. Datortomogrāfija ir uzrādījusi, ka metastāzes samazinās. Diemžēl viss nenotiek tik ātri kā gribētos, bet gaidu atkal labas ziņas."

Jau vēstīts, ka neilgi pirms mazulītes piedzimšanas Sondra pamanīja izmaiņas kādai dzimumzīmītei uz rokas. Ārsts nozīmēja operāciju uzreiz pēc bērna piedzimšanas. Pēcoperācijas rezultāti diemžēl apstiprināja ļaundabīgu ādas audzēju – melanomu. Tika veikta atkārtota operācija, lai izņemtu apkārtējos audzēja skartos audus, nozīmētas regulāras ikmēneša ārsta apskates. Viss bija labi, līdz šā gada janvārī Sondru piemeklēja spēcīgas sāpes vēderā. Nonākot slimnīcā, pēc veiktajiem izmeklējumiem tika konstatēta audzēja izplatība vēdera un muguras ādā.

Komponista sieva stāsta, ka starošana un ķīmijterapija gājušas secen, tomēr, pēc Sondras vārdiem, "slimība ir ļoti neparedzama, viss vienā brīdī var mainīties."

Šobrīd Sondra dzīvo harmonijā un mierā ar sevi, kā arī raksta grāmatu bērniem. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu