Romiešu pirts un rituālu kambaris Ēģiptes smiltīs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Arheologi 20 kilometrus no Kairas atklājuši masīvu ēku, kurā atrodas liela romiešu pirts un kambaris, kas, visticamāk, lietots reliģisku rituālu vajadzībām.

Šī teritorija reiz bijusi daļa no antīkās Ēģiptes pilsētas Memfisas, un šī ēka reiz, visticamāk, atradusies metropoles dzīvojamajā rajonā, vēsta Ēģiptes Senlietu augstākā padome.

Memfisa tika dibināta ap 3100 gadu pirms mūsu ēras. Ievērojamākā persona, kas tajā dzīvoja, bija Ēģiptes faraons Meness, kurš apvienoja Augšēģipti un Lejas Ēģipti.

Foto: AP/Scanpix

“Ēka bija celta no ķieģeļiem, ko atbalstīja lielāki kaļķakmens bloki. Tai ir milzīgi kaļķakmens vārti, kā arī otra, mazāka ieeja, kas ved uz nelielu zāli,” teica padomes pārstāvis Mostafa Vaziri.

Ēka kopumā aizņem 17 x 14,5 metrus plašu teritoriju un atrodas vien 400 metrus uz ziemeļiem no Mit Rahinas pilsētas muzeja.

Foto: AP/Scanpix

Istaba, kas bija izveidota pie ēkas ārējās sienas, visticamāk, bija paredzēta kalpiem. Tajā atradās krāsns, kādu izmantoja lielākajā daļā Ēģiptes ciemu.

Otrā istabā atradās romiešu pirts un papildu istabiņa, kas, visticamāk, izmantota reliģisku rituālu vajadzībām.

Foto: AP/Scanpix

Ēģiptieši cer, ka šāda veida atklājumi pievilinās tūristu uzmanību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu