Keira Naitlija iejūtas franču rakstnieces Koletes tēlā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Keira Naitlija filmā "Kolete" (Colette)
Keira Naitlija filmā "Kolete" (Colette) Foto: kadrs no filmas

Publicēts jau otrais jaunās vēsturiskās filmas "Kolete" (Colette) reklāmas rullītis, kurā slaveno franču rakstnieci Sidoniju Gabrieli Koleti (1873 - 1954) atveido britu aktrise Keira Naitlija (Keira Knightley), kas savulaik nominēta “Oskaram” par lomu filmā “Lepnums un aizspriedumi”.

Filma, kuras režisors ir britu neatkarīgā kino meistars Vošs Vestmorlends (Wash Westmoreland), balstās uz vēsturiskiem notikumiem. Lente pirmizrādi piedzīvoja janvārī Sandensas kinofestivālā. ASV filma jau nonākusi uz ekrāniem, bet Lielbritānijā pirmizrādes paredzēta 2019. gada 25. janvārī.

Biogrāfiskās drāmas “Kolete” pamatā ir franču rakstnieces Sidonijas Gabrieles Koletes dzīvesstāsts. Citās lomās – Dominiks Vests (“Dzīve, kuras nebija”), Elinora Tomlinsone (seriāls “Poldarks”), Denīza Gofa (“71: Pēdējais kareivis”) un Fiona Šova (“Lūzums”).

Anotācija: apprecoties ar populāro rakstnieku Villiju, Kolete no Francijas laukiem nonāk 19. un 20. gadsimta mijas Parīzes intelektuāļu vidē. Vīra pierunāta, Kolete kļūst par viņa darbu slepeno autori un uzraksta daļēji autobiogrāfisku romānu par dumpīgu lauku meiteni vārdā Klodīne. Romāns gūst lielus panākumus, un Kolete saraksta vairākus tā turpinājumus. Koletes cīņa par radošajām īpašumtiesībām met izaicinājumu sabiedrības priekšstatiem par literatūru, dzimumu lomām, modi un seksualitāti.

Noskaties rullīti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu