Pinterest atklāj: aktuālākās šā rudens interjera tendences

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Nu rudens ir iesācies pilnā sparā – tas ir jūtams gan gaisā, gan koku un krūmu lapas lēnām pārņem zeltainās krāsas, gan arī vakari pienāk manāmi ātrāk. Mēdz teikt, ka pavasara sezona ir lielās tīrīšanas laiks, bet rudens ir mājokļa atjaunošanas un pārkārtošanas laiks. Nevar noliegt, ka mitro lapu smarža, dzestrais rudens vējš un pilsētu apgaismojums rudens vakaros ir kā pamudinājums pieķerties mājas darbiem un atsvaidzināt mājokļa dizainu. Lūk, idejas, kuras šoruden kļuvušas par sociālā tīkla “Pinterest” lietotāju favorītēm.

Rudens vēja sapūsto vaigu sārtums manāms arī interjerā

Sārtās krāsas ir kā mantojums no vasaras – kombinējot tās ar siltiem pelēkajiem un vēsiem zilajiem toņiem iegūsi ideālu rudens krāsu kompozīciju. Miksē vara interjera priekšmetus ar pelēku tekstilu, piemēram, gultas pārsegu vai spilveniem. Tāpat efektīgu iespaidu radīs tintes zilās krāsas sajaukumi ar pūderrozā krāsu – tumši zilā vāzē lieliski iederēsies rozā ziedi vai uz gultas vari kombinēt rozā un tumši zilus spilvenus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adore Home Magazine (@adoremagazine) on

Makramē mezglotie darinājumi it visur

Šī tendence ir radusies jau 1970. gados, taču par oficiālu tās atgriešanās gadu uzskata 2017. Makramē ir mezglošanas tehnika, kurā, sapinot biezu vilnas vai linu diegu, ir iespējams radīt unikālu dekoru – galdautus, piekarināmus puķpodu turētājus, sienas dekorus un pat aizkarus. Šoruden makramē darinājumi ir atkal modē – tos var izmantot kā tradicionālus galdautus vai pat kā eklektisku dekoru – sienas rotājumu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by etsy (@etsy) on

Piekarināmi dekori

Arī šī tendence ir saglabājusi nemainīgu pozīciju kopš vasaras – vēl aizvien ir aktuāli pakarināti puķpodi, ir pamainījusies vien viena sīka nianse – šoruden rotā sienas ar lapām un zariem. Piekarini pie sienas nelielus trauciņus un ieliec tajos koku zarus ar krāsainajām lapām, bet jau novembrī zarus nomaini pret egļu vai priežu zariem. Ja nevēlies, lai lapas nobirst un piegružo māju, piekarini mākslīgo augu zarus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amy Kim | HOM Blog (@homeyohmy) on

Samtainās mīkstās mēbeles

Samta mēbeles kļuva aktuālas jau pagājušajā gadā, taču šogad tās ir uzņēmušas apgriezienus. Ne velti – mīkstās samta mēbeles ir siltas, izskatās eleganti, tās ir viegli tīrīt, un turklāt šīs mēbeles kalpo arī kā papildu dekors. Šobrīd ir aktuāli spilgti dīvāni, krēsli un pufi, sākot ar pūderrozā krāsu, beidzot ar tumši zaļiem un ziliem toņiem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AllModern (@allmodern) on

Zaļais ir jaunais melnais

Zaļā krāsa kļuva aktuāla jau šā gada sākumā – šis gads bija gaiši zaļās, salvijas lapu krāsas uzvaras gājiens. Arī šoruden zaļie toņi nav zaudējuši aktualitāti. Šoreiz gan zaļo krāsu centies izpaust ar dabīgiem dekoriem, piemēram, zaļiem ķirbjiem, augiem vai augu lapām.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amy Kim | HOM Blog (@homeyohmy) on

Laternas – karstākais rudens aksesuārs jau gadiem

Līdzko termometra stabiņš noslīd zem 10 grādiem, tā vien gribas mājās ieviest siltumu – tā var būt kamīna uguns vai neliela sveču liesmiņa. Laternas nu jau vairākus gadus ir viena no aktuālākajām rudens interjera tendencēm. Šogad īpaši populāras kļuvušas laternas, kas līdzinās stikla stabiem, – izkārtojot šāda veida laternas uz galda, radīsi unikālu un sildošu dekoru. Ja dzīvo privātmājā, dekorē ar laternām mājas ieeju un taciņu līdz ārdurvīm.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diana (@snurran_1973) on

Bieza linu auduma segas un spilveni ar rakstiem

Izrotā guļamistabu un viesistabas dīvānus ar segām un spilveniem, kas ievīstīti biezā linu pārvalkā ar afrikāņu cilšu rakstiem. Šāda veida mājas tekstilu var iegādāties jau gatavu vai radīt pašrocīgi – atliek vien spilvendrānu vai segas pārvalku apzīmēt ar tekstila krāsām. Kombinē šādu mājas tekstilu ar augiem un laternām, lai radītu patīkamu rudens atmosfēru mājoklī.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Norwegian Wood (@norwegianwoodonline) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu