Latvijā viesosies slavenais Kuklačova kaķu teātris

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kuklačeva kaķu teātris
Kuklačeva kaķu teātris Foto: publicitātes

Oktobrī ar trīs izrādēm Latvijā viesosies slavenais Kuklačova kaķu teātris, kas rādīs savu jauno izrādi „Klauns un kaķi”. Izrādē piedalās četrdesmit pūkaini mākslinieki! Starp viņiem arī slavenais kaķis Boriss, kā arī Kartupelis, Redīss, Begemots, Banāns, Cīsiņš, Astīte un daudzi citi. 

Pasaulē vienīgajā kaķu teātrī darbojas cirka mākslinieku dinastija: tā dibinātājs Jurijs Kuklačovs un šā brīža galvenais mākslinieks un teātra radošais vadītājs – viņa dēls Dmitrijs Kuklačovs.

Unikālā teātra viesizrādes jau notikušas visā pasaulē. Lielu popularitāti teātris ieguvis Japānā, ASV, Kanādā, Somijā un Ķīnā, kur viesojies pat vairākkārt, bet viesizrāžu laikā Parīzē teātris saņēma zelta kausu un titulu „visoriģinālākais teātris pasaulē”. 

Izrāde „Klauns un kaķi” veltīta pasaules klaunādes zvaigznēm: klaunam ar skatuves pseidonīmu Groks, Leonīdam Jengibarovam un Čārlijam Čaplinam. Nopelniem bagātais Krievijas mākslinieks ir īstenojis savu sen loloto sapni un radījis izrādi, kas veltīta viņa jaunības elkiem. Izrāde „Klauns un kaķi” tas ir skats uz slaveniem vārdiem caur mūsdienu un, protams, kaķu teātra prizmu. Iemiesojoties tēlā un izpildot slaveno klaunu reprīzes, Dmitrijs Kuklačovs sarežģī numurus, papildinot tos ar kaķu trikiem. Ļoti prasmīgi iejūtoties Čaplina tēlā, Dmitrijs liek skatītājiem noticēt, ka uz skatuves ir tieši šis slavenais klauns. Kuklačovs-Čaplins viegli balansē ar kārti, kuras augšgalā nesatricināmi sēž kaķis. Izpildot mūzikas ekscentriķa Groka reprīzi, mākslinieks muzicē ar zāģi, liekot šim nemuzikālajam instrumentam izdvest satriecoši skaistas skaņas. Leonīda Jengibarova tēlā Dmitrijs izpilda ļoti sarežģītu reprīzi: viņš secīgi iekaro vienu, trīs un pat piecus cilindrus! Sarežģītos numurus Dmitrijs Kuklačovs izpilda viegli, pateicoties savai augstajai profesionāļa meistarībai, bet kaķi un divi apburoši pūdeļi rada apbrīnojamu skatuves valdzinājumu.

Izrādes:

11. oktobris, 18.00, Valmiera, Kultūras centrs  

13. oktobris, 17.00, Ventspils, „Jūras vārti”  

14. oktobris, 12.00, 15.00, Rīga, Kongresu nams

Bērni līdz 5 gadu vecumam var apmeklēt pasākumu bez maksas, neaizņemot atsevišķu sēdvietu. Pasākuma ilgums aptuveni 1 stunda un 30 minūtes ar starpbrīdi.

Biļetes "Biļešu servisa" kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu