Baltijas jūrai tuvojas vētra; dažviet Latvijā izsludināts oranžais brīdinājums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

No Fēru salām uz Ziemeļeiropas pusi virzās ciklons, kas otrdien sasniedza Norvēģijas piekrasti un tuvojas arī Baltijas jūrai. Gatavojoties vētrai, dažviet Latvijā un Igaunijā izsludināti brīdinājumi par vētru.

Gaidāmi spēcīgi nokrišņi un ievērojami pastiprināsies vējš. Latvijā vēja ātrums brāzmās sasniegs 17-22 metrus sekundē, pretvēja piekrastē - Kurzemes rietumos un Ziemeļvidzemē - vēja spēks brāzmās būs 23-28 metri sekundē.

Visvairāk vējš plosīsies Kurzemē, kur Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis oranžās krāsas brīdinājumu, bet lauzti koki un citi nelieli postījumi gaidāmi arī pārējā valstī.

Arī Igaunijas piekrastē gaidāms vēja ātrums sasniegs 28 metrus sekundē. Lietus gaidāms visā valstī.

Agrā pēcpusdienā Pērnavas apriņķī vēja ātrums jau sasniedza 20 metrus sekundē, bet Baltijas jūras piekrastē fiksētas brāzmas līdz 25 metriem sekundē, ziņo portāls "Postimees".

Tallinas Tehniskās universitātes Jūras sistēmu institūts atklājis, ka plkst.11.00 ūdens līmenis Pērnavas ostā par 79 centimetriem esot pārsniedzis normu, bet pusdienlaikā - jau par 90 centimetriem.

Sinoptiķi brīdina, ka gan Latvijā, gan Igaunijā stiprais vējš varētu nogāzt kokus.

Atsevišķās Igaunijas vietās ir spēkā otrā līmeņa brīdinājums par bīstamiem laika apstākļiem. Iedzīvotājiem ieteikts būt uzmanīgiem un sekot laika prognozēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu