Asinis un bukte uz lidmašīnas "deguna": "airBaltic" notriec putnu baru (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aculiecinieka foto

Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna reisā no Vīnes uz Rīgu pirmdien, 24.septembrī īsi pirms nolaišanās piedzīvoja sadursmi ar putniem, pastāstīja "airBaltic" korporatīvās komunikācijas nodaļā.

Kompānijas pārstāvji informēja, ka pēc sadursmes ar putniem virs Rīgas jūras līča, atbilstoši standarta drošības procedūrām, lidmašīna turpināja nosēšanos Rīgā. ""airBaltic" galvenā prioritāte ir lidojumu drošība. Pēc nolaišanās Rīgā tika pieņemts lēmums veikt padziļinātu lidmašīnas tehnisko inspekciju.

Lidmašīna pagaidām nav atsākusi veikt komerciālus lidojumus," informēja kompānijā.

"airBaltic" pārstāvji norādīja, ka sīkākas detaļas par notikušo pirms pilnas izmeklēšanas noslēgšanās kompānijā nevar sniegt.

Līdz ar to arī "airBaltic" zaudējumu apmēru notikušā dēļ neizdevās noskaidrot.

Kā ziņots, "Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju. "airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, kā arī "airBaltic" piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu