VID aizliedzis "Gandram" atsaukt amatpersonas un izslēgt īpašnieku no dalībnieku reģistra (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Gandrs" vienīgais īpašnieks Saeimas bijušais deputāts Askolds Kļaviņš
"Gandrs" vienīgais īpašnieks Saeimas bijušais deputāts Askolds Kļaviņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) piemērojis aizliegumu komercreģistrā ierakstīt aktīvās atpūtas preču tirgotāja SIA "Gandrs" reorganizāciju, likvidāciju, amatpersonu atsaukšanu un daļu īpašnieka izslēgšanu no dalībnieku reģistra, ja ar šādu pieteikumu komercreģistrā vēršas "Gandrs" vai tās pārstāvis, ziņo "Lursoft".

Vienlaikus VID atļāvis uzņēmumam reģistrēt papildu dalībniekus un amatpersonas.

VID Nodokļu kontroles pārvalde lēmumu par nodrošinājuma piemērošanu "Gandram" pieņēmusi 21.septembrī, bet komercreģistrā tas ierakstīts otrdien, 25.septembrī. Šis ir pirmais nodrošinājums, kas reģistrēts kompānijai.

"Gandrs" vienīgais īpašnieks ir par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgos nolūkos apsūdzētais Saeimas bijušais deputāts Askolds Kļaviņš (ZZS).

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šogad maija sākumā pret Kļaviņu ierosināja kriminālprocesu. Kļaviņš pēc kļūšanas par liepājnieku bija sācis saņemt piecreiz lielāku transporta kompensāciju.

Savukārt Latvijas Televīzijas raidījums "Aizliegtais paņēmiens" vēstīja, ka Kļaviņam piederošajā veikalā "Gandrs" potenciālajam darbiniekam ne tikai tiek piedāvāta dubultā samaksas sistēma, kas rada aizdomas par aplokšņu algu esamību, bet arī tiek piedāvāts veids, kā iegādāties interesējošās preces, apejot pievienotās vērtības nodokļa (PVN) nomaksu. Sarunā ar raidījumu deputāts apgalvojis, ka par šādu kārtību uzņēmumā viņš neko nezina.

"Gandrs" valdes priekšsēdētājs kopš 2013.gada ir Askolda Kļaviņa dēls Ansis Kļaviņš, savukārt valdes locekles ir Alla Luksa un Laura Klūga, liecina "Lursoft" informācija.

Pērn "Gandrs" strādāja ar 3,844 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,5% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 3,1 reizi un bija 54 867 eiro.

Kompānija "Gandrs" reģistrēta 1991.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 429 000 eiro. "Gandra" pamatdarbība ir aktīvās atpūtas preču vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība, velosipēdu noma un remonts, aktīvās atpūtas pasākumu organizēšana un sabiedrības izglītošana par Latvijas dabas vērtībām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu