Latvijas volejboliste Hrapāne noslēgusi profesionālas spēlētājas līgumu Francijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Terēze Hrapāne
Terēze Hrapāne Foto: volejbols.lv (Latvijas Volejbola federācija)

Latvijas izlases volejboliste Terēze Hrapāne noslēgusi profesionālas spēlētājas līgumu ar Francijas pēc spēka otrās līgas klubu "CSM Clamart", kurā jau paspējusi arī debitēt, vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Hrapāne augusta beigās kopā ar Latvijas izlasi piedalījās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē, kur parādītais sniegums ļāva tikt pie līguma ārzemju klubā.

"Nākotni redzu volejbolā. Gribēju spert soli augšup. Tāpēc atradu aģentu," LVF citē Hrapāni.

"Man bija vairāki piedāvājumi. Uz Beļģiju netiku, palika Francijas un Šveices varianti. Aģents teica, ka nākotnei labāk ir Francija. Tas bija labākais piedāvājums, un savu pirmo gadu ārzemēs pavadīšu Francijā."

Hrapāne jaunajā darba vietā atrodas jau trīs nedēļas, palīdzot komandai ar uzvaru sākt Francijas otrās līgas čempionātu.

"Esmu piedalījusies arī divos pārbaudes turnīros. Ierados 31.augustā, nākamajās dienās jau bija pirmās pārbaudes spēles. Visas četras uzvarējām. Pēc nedēļas – pārbaudes turnīrs nedēļas nogalē, kur triju dienu sacensībās bijām otrās no sešām mūsu līgas komandām," atklāja sportiste.

Komandai, kas bāzējas Parīzes piepilsētā, dots uzdevums iekļūt izslēgšanas spēlēs, kurās jācīnās par tikšanu pēc iespējas tālāk.

"Treneris skatās, ko varu izdarīt, kā trenējos. Sastāvs ir spēcīgs un man šī ir laba pieredze. Ļoti patīk treneri. Galvenais treneris atbild par taktiku un cēlājiem, bet otrais treneris, kurš pats ir bijis trešās zonas spēlētājs, par bloku. Man viņa padomi ir vērtīgi," atzina Hrapāne, kura līgumu noslēgusi uz desmit mēnešiem.

Hrapāni šobrīd var uzskatīt par vienīgo profesionāli Latvijas sieviešu volejbolistu vidū.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu