Ķīnas un Nigērijas basketbolistes iekļūst ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Ķīnas un Nigērijas izlašu basketbolistes trešdien Tenerifē izcīnīja uzvaras Pasaules kausa astotdaļfināla mačos, iekļūstot sacensību ceturtdaļfinālā.

Ķīna ar rezultātu 87:81 (19:25, 27:19, 21:13, 20:24) uzvarēja Japānu un ceturtdaļfinālā tiksies ar Austrāliju. Savukārt Nigērija ļoti dramatiskā mačā ar 57:56 (15:15, 16:11, 17:11, 9:19) pārspēja Grieķiju, kas ļaus nākamajā kārtā tikties ar spēcīgo ASV izlasi.

Ķīnietes pirmajā ceturtdaļā nokļuva iedzinējos ar astoņiem punktiem (15:23), taču līdz puslaika pārtraukumam prata atspēlēties un atpūtā jau devās esot vadībā ar diviem punktiem (46:44). Arī turpinājumā labākas bija Ķīnas basketbolistes, pēc trešās ceturtdaļas esot priekšā ar 67:57.

Vēl nepilnas trīs minūtes pirms beigām Ķīnai bija komfortabls pārsvars 81:71, taču tad Japānas izlase guva astoņus punktus pēc kārtas, atjaunojot intrigu, tomēr pašas spēles beigas labāk aizvadīja ķīnietes.

Uzvarētājām pa 16 punktiem guva Tina Šao un Livei Jana, kamēr Japānas izlasē ar 25 punktiem izcēlās Nako Motohaši.

Tikmēr Nigērija uzvaru izrāva vien divas sekundes pirms pamatlaika beigām, Elo Edemai Edeferiokai realizējot divus soda metienus.

Spēles sākumā Nigērija panāca 11:4 savā labā, tomēr pirmā ceturtdaļa noslēdzās neizšķirti. Savukārt otrajā ceturtdaļā ar 22:15 vadībā jau bija Grieķija, taču nigērietes ātri atspēlējās un pēc puslaika bija priekšā ar 31:26.

Trešajā ceturtdaļā Nigērija panāca jau krietni iespaidīgāku pārsvaru 46:31, kuru gan pamanījās izsēt, trīs ar pusi minūtes pirms beigām esot priekšā vien ar diviem punktiem 51:49. Beigas bija dramatiskas, jo 20 sekundes pirms sirēnas Grieķija ar diviem Stiliani Kalcidu soda metieniem izvirzījās vadībā 56:55, bet trīs sekundes pirms beigām ar to pašu atbildēja Edeferioka, atgūstot vadību Nigērijai.

Grieķija nākamajā uzbrukumā kļūdījās, uzreiz pārkāpa noteikumus, bet Nigērija abus "sodiņus" aizmeta garām, taču Grieķijai, lai izglābtos, laika vairs nepietika.

Nigērijas izlasē Ezinne Kalu un Evelaina Akatore guva pa 14 punktiem, otrajai no viņām izcīnīt arī 13 atlēkušās bumbas, bet Grieķiju neglāba Marijas Emanuelas Fasulas 18 punkti un 12 atlēkušās bumbas, kamēr pieredzējusī Evantija Malci pievienoja 13 punktus.

Jau ziņots, ka Ķīnas izlase apakšgrupu kārtā tikās arī ar Latviju, Āzijas komandai uzvarot ar rezultātu 64:61. Pēc tam latvietes zaudēja arī Senegālai (69:70) un ASV (76:102), D apakšgrupā paliekot pēdējā vietā, dalību turnīrā noslēdzot. Lai tiktu izslēgšanas spēlēs, Latvijas izlasei vajadzēja tikt starp grupas trim labākajām komandām.

Vēl trešdien astotdaļfinālā mājiniece Spānija spēlēs pret Sengālu, bet Francija mērosies spēkiem ar Turciju.

Savukārt uzreiz ceturtdaļfinālā kā savu apakšgrupu uzvarētājas tika ASV, Austrālija, Beļģija un Kanāda.

Pasaules kausa izcīņa Tenerifē ilgs līdz svētdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu