Spēcīgā vēja dēļ slēgta Rīgas osta

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Stipro vēja brāzmu dēļ no plkst.16 slēgta Rīgas osta, informē Rīgas Brīvostas pārvaldes pārstāve Inga Šabovica.

Viņa norādīja, ka patlaban ostas teritorijā vēja brāzmas sasniedz 20 līdz 28 metrus sekundē (m/s). Tas, cik ilgi osta būs slēgta, būs atkarīgs no laikapstākļiem.

Jau vēstīts, ka vējš Latvijā kļūs spēcīgāks, brāzmās sasniedzot 17-22 m/s, pretvēja piekrastē - 24-29 m/s, brīdina sinoptiķi. Ūdens līmenis Vidzemes piekrastē, tai skaitā Rīgā, vakarā paaugstināsies 100-120 centimetru virs vidējā.

Arī nakts sākumā daudzviet saglabāsies stiprs vējš, gubu-lietus mākoņi vietām piekrastē vēl var atnest vēja brāzmas līdz 26 m/s. Nakts gaitā un ceturtdienas rītā vējš pierims, bet dienā atkal visā Latvijā rietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 13-18 m/s.

Stiprākās vēja brāzmas ostā fiksētas plkst.15.10, kad vēja ātrums sasniedzis 27,8 metrus sekundē (m/s), taču vēlāk reģistrētās brāzmas vairs nav bijušas tik spēcīgas. Ostas kapteiņdienesta rīcībā esošā informācija liecina, ka, sākot ar astoņiem vakarā, vēja ātrums varētu samazināties.

Pūšot vējam, paaugstinājies arī ūdens līmenis kanālā, taču tas nav kritisks, un, ārkārtas situācija netiek prognozēta.

Laikapstākļi ietekmējuši arī Liepājas ostas darbu, kur apturēti iekraušanas un izkraukšanas darbi, tāpat ierobežota kuģu satiksme. Ostā prognozē, ka ierastā režīmā darbs atsāksies rīt, kad vēja brāzmas vairs nebūs tik spēcīgas.

Savukārt Liepājas Komunālās pārvaldes sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls aģentūrai LETA stāstīja, ka vējš pilsētā daudzviet nolauzis koku zarus, tāpat divās vietās pilsētās sagrozīti luksofori, izgāztas un sagrozītas ir arī ceļa zīmes. Štāls pieļāva, ka cietuši arī apgaismojuma balsti, taču visus vēja nodarītos postījumus plānots apkopot rīt no rīta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu