Pēc visai saulainas un vējainas ceturtdienas Latviju sasniegs stiprāks vējš

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

​Ceturtdien Latvijā būs lielākoties sauss, saulains un vējains laiks, prognozē sinoptiķi. Pievakarē debesis apmāksies, bet naktī uz piektdienu vēja ātrums sasniegs vētras spēku.

Ceturtdienas rītā Latvijā pūš lēns līdz mērens rietumu vējš, vienīgi piekrastē saglabājas brāzmas līdz 17 metriem sekundē, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Ceturtdienas rītā neliels mākoņu daudzums, pārsvarā bez nokrišņiem. Pēdējā diennaktī lija visā valstī, visvairāk nokrišņu bija Vidzemē - 19 milimetru Rūjienā un 22 milimetri Siguldā.

Gaisa temperatūra +6..+11 grādu, piekrastē līdz +14 grādiem. Rīgā maz mākoņu, pūš mērens rietumu vējš, pie jūras brāzmās līdz 13 metriem sekundē, gaisa temperatūra vidēji +11 grādu.

Dienas gaitā rietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 13-18 metriem sekundē, vējainākā diena būs Vidzemē un Latgalē. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +13..+16 grādiem.

Rīgā ceturtdien gaidāms neliels mākoņu daudzums un rietumu, ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 16 m/s, saule gaisu sasildīs līdz +15..+16 grādiem. Ceturtdienas vakarā debesis apmāksies, naktī uz piektdienu pastiprināsies dienvidrietumu vējš, piektdienas rītā to nomainīs ziemeļrietumu vējš, pilsētas ziemeļos tā ātrums brāzmās īslaicīgi var sasniegt 25 m/s.

Pievakarē, no rietumiem tuvojoties ciklonam, debesis aizklās mākoņi. Vēlā vakarā Kurzemē, naktī uz piektdienu jau visā Latvijā rietumu, dienvidrietumu vējš vēlreiz pieņemsies spēkā, brāzmās sasniedzot 15-20 m/s, piekrastē naktī un no rīta gaidāmas brāzmas līdz 22-27 m/s. Pastāv bažas, ka vietām vējš būs vēl spēcīgāks.

Iespējams, vislielākais vējš būs piektdienas rītā Vidzemes piekrastē. Vairāk vēja lauztu koku varētu būt piektdienas rītā Vidzemē, vēlāk arī Latgalē.

Piektdienas pēcpusdienā Latvijā gaidāms lēns līdz mērens ziemeļrietumu vējš.

Piektdien naktī un dienā daudzviet īslaicīgi līs, vietām iespējamas pērkona lietusgāzes un krusa.

Ciklons, kas naktī uz piektdienu sasniegs Latviju, patlaban no Ziemeļjūras virzās uz Skandināviju.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijā bija no +9..+10 grādiem valsts austrumos līdz +15 grādiem Dienvidkurzemes piekrastē.

Trešdienas pēcpusdienā un vakarā valsts lielākajā daļā vēja ātrums brāzmās sasniedza 16-21 metru sekundē, Kurzemes rietumu piekrastē un Vidzemes piekrastē - 22-29 metrus sekundē. Stiprākās vēja brāzmas reģistrētas Liepājas, Ventspils un Salacgrīvas ostā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 26.septembrī bija +36 grādi Portugālē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -10 grādu kalnos Bulgārijā un Rumānijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu