"Delna" publicē deputātu kandidātu reputācijas datubāzi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sabiedrība par atklātību "Delna" publicējusi Saeimas deputātu kandidātu reputācijas datubāzi "deputatiuzdelnas.lv", kurā iespējams uzzināt kandidāta politisko pieredzi, partiju maiņu, informāciju par interešu konfliktiem, ētikas pārkāpumiem un kriminālpārkāpumiem, informēja biedrības direktore Liene Gātere.

Datu bāzē pieejama informācija par vairāk nekā 100 deputātu kandidātiem - partiju līderiem un kandidātiem, kuri strādājuši 12.Saeimā.

Vienlaikus biedrība sākusi kampaņu "Ej vēlēt vai turpini vēlēties!", kuras mērķis ir veicināt līdzdalību 6.oktobrī gaidāmajās 13. Saeimas vēlēšanās un aicināt sabiedrību rūpīgi vērtēt politiskās partijas un kandidātus savos vēlēšanu apgabalos.

Kampaņas ietvaros publiskoti arī video, kuros septiņu partiju kandidāti vecumā līdz 29 gadiem dalās ieteikumos, kā vērtēt partiju piedāvājumu un kāpēc balsot.

Šie un citi materiāli pieejami mājas lapā "deputatiuzdelnas.lv". Mājaslapa ir bezpartejisks informācijas avots vēlētājiem, žurnālistiem un citiem interesentiem, uzsver Gātere. "Delna" neaicina balsot par konkrētu partiju vai kandidātu.

Interneta vietnes "Deputāti uz delnas" vēsture aizsākās 2010.gadā pirms 10.Saeimas vēlēšanām, kad "Delna" izveidoja datu bāzi ar deputātu kandidātu reputācijas aprakstiem - "Kandidatiuzdelnas.lv". Biedrība veidojusi kandidātu datu bāzi arī pirms 11. un 12. Saeimas vēlēšanām, kā arī pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

Kampaņa "Ej vēlēt vai turpini vēlēties" tapusi ar Konrāda Adenauera fonda finansiālu atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu