LU rektors: Pilnvērtīgas akadēmiskās izglītības iegūšanai noteikti jāpastudē arī ārzemēs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks
Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja cilvēks savā izvēlētajā jomā vēlas iegūt pilnvērtīgu akadēmisko izglītību, tad noteikti ir nepieciešams kādu laiku studēt arī ārzemēs, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pauda Latvijas Universitātes (LU) rektors Indriķis Muižnieks.

Viņš gan ieteica uz ārzemēm doties studēt pēc bakalaura grāda iegūšanas, proti, maģistrantiem un doktorantiem. "Tad jūs gan vairāk apzināties, ko pats gribat, gan varat kā līdzvērtīgs partneris strādāt tajās skolās, uz kurām aizejat," skaidroja Muižnieks.

LU rektors arī uzsvēra, ka ārzemju augstskolās bakalaura programmās studējošo skaits bieži vien ir ļoti liels, kas var pasliktināt studiju kvalitāti. "Ārzemju augstskolās bieži vien ir ļoti lielas pirmā kursa studentu grupas. Tad jūs tur vienkārši pazūdat, un tas kvalitātes jautājums šajā gadījumā, es teiktu, Latvijā pat ir labāks," sacīja LU rektors.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu