Deniss Paškevičs uzstāsies kopā ar dāņu džezmeņiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Deniss Paškevičs uzstāsies kopā ar dāņu džezmeņiem
Deniss Paškevičs uzstāsies kopā ar dāņu džezmeņiem Foto: publicitātes

4., 5. un 6. oktobrī Rīgā un Mārupē viens no vadošajiem Baltijas saksofonistiem Deniss Paškevičs uzstāsies kopā ar dāņu mūziķiem – ģitāristu Christian Frank, kontrabasistu Claus Kaarsgaard un bundzinieku Carsten Landors. 

4. oktobrī koncerts notiks grauzdētavā "Rocket Bean Roastery", Miera ielā 29/31, Rīgā, un būs iepriekšējo sadarbības gadu retrospekcija. Koncertā tiks atskaņotas kompozīcijas no ilggadējā mūziķu projekta kopīgi izdotajiem albumiem “Outlook”, “Close” un “Yours Faithfully”, kas apbalvots ar Latvijas Mūzikas Ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons 2017" kategorijā “Labākais džeza/blūza mūzikas albums”. 

5. oktobrī Deniss Paškevičs, Christian Frank, Claus Kaarsgaard un Carsten Landors uzstāsies restorānā "32. augusts", Sēļu ielā 12, Mārupē, un šā koncerta programma nodēvēta par "Frank/Pashkevich Quartet Meets Jazz Classics". Tas nozīmē, ka klausītājiem būs iespēja tīkamā gaisotnē izbaudīt pasaulslavenus džeza standartus šo mūziķu interpretācijā. 

Savukārt 6. oktobrī koncerts norisināsies jaunatvērtajā mākslas telpā "Freska", Ernesta Birznieka-Upīša ielā 13, Rīgā. Šis koncerts būs unikāls ar to, ka tajā tiks spēlēti publikai vēl nedzirdēti skaņdarbi no topošā mūziķu sadarbības albuma, kas tiks ierakstīts jau šā gada novembrī studijā Dānijā. Māksliniece Agija Jansone koncerta laikā mūzikas iespaidā gleznos, un radīto mākslas darbu ar mākslinieces un mūziķu autogrāfiem būs iespējams iegādāties kulturāli piesātinātai atmiņai par šo vakaru. Koncerta apmeklētāji varēs apskatīt arī gleznotāja Arņa Jansona personālizstādi "Laimes kods".

Deniss Paškevičs un Kopenhāgenas džeza ģitārists Christian Frank satikās mākslinieku seminārā Dānijas galvaspilsētā 2010. gadā un divus gadus vēlāk dienasgaismu ieraudzīja viņu pirmais kopdarbs – albums “Outlook”. Vēl pēc diviem gadiem nāca klajā “Close” un 2016. gadā arī albums “Yours Faithfully”, kura ierakstā piedalījies viens no pasaules vadošajiem džeza pianistiem Aaron Parks no ASV un kas saņēmis vairākas atzinības un lieliskas atsauksmes no vietējiem un ārvalstu mūzikas žurnālistiem un kritiķiem.

Paškeviča un Franka kopā radītajai mūzikai raksturīgs eiropeiski ziemeļniecisks lakoniskums un atsauces uz ļoti dažādiem džeza novirzieniem no svinga līdz fankam un pat avangardam. Muzikālais materiāls ir plūstošs, piesātināts ar intimitāti un nelielu devu melanholijas, ļaujot novērtēt divu lielisku meistaru vienlīdzīgu saspēli. Kristians piedāvā palielu daļu liriskuma, bet Deniss dod pretī nepārspīlētu devu ekspresijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu