Daudzu cilvēku realitāte: bez telefona kā tuksnesī bez ūdens

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sieviete ar mobilo telefonu
Sieviete ar mobilo telefonu Foto: Caro / Scanpix

Iztēlojieties, ka esat ārzemēs, nomaldījies un bez iespējas sazināties ar kādu, kas jums varētu palīdzēt. Ziniet, ka daudzi ir saskārušies ar šādu nepatīkamu iznākumu, kad salūst tālrunis vai planšetdators, kad izlādējas ierīces akumulators vai pārtrūkst sakari. 

Kaspersky Lab pētījums liecina, ka sakaru ierīces tagad ir brīvdienu pirmās nepieciešamības priekšmets, jo ļaudīm tās ir vajadzīgas, lai uzņemtu fotogrāfijas (63 %), atrastu ceļu no punkta A uz punktu B (55 %) vai, ja nepieciešams, lūgtu palīdzību (51 %). Patiesībā ļaudis ir tik ļoti atkarīgi no ierīcēm, ka 39 % pat nevar iztēloties ceļojumu bez tām.

Pētījumā noskaidrots, ka ļaužu atkarība no pastāvīga savienojuma ceļojuma laikā nozīmē, ka ierīces kļūme vai sakaru zudums viņus ļoti drīz padara viegli ievainojamus. Tā ir parasta parādība — pētījumā konstatēts, ka sestdaļai (17 %) ceļojumā ir bijušas problēmas zaudēta savienojuma dēļ.

Pētījumā ir minēti visdažādākie nepatīkamie piedzīvojumi, sākot ar nespēju atrast naktsmājas, līdz garām palaistam zvanam par lidojuma maiņu. Gadās saindēšanās ar pārtiku, tāpēc ka nav bijis iespējams tiešsaistē sameklēt informāciju par ēstuvēm.

Kāds anonīms pētījuma respondents pat sacīja, ka tad, kad viedtālrunis izslēdzās, viņš iestrēga tuksnesī. Ar šo biedējošo situāciju varētu viegli tikt galā, ja viņam būtu bijuši sakari, taču bez iespējas lietot viedtālruni viņš bija nonācis briesmās.

Iestrēgšana tuksnesī ir ārkārtējs piemērs, bet par nestrādājošiem sakariem raizējas daudzi — vairums ļaužu (84 %) piekrīt, ka izjustu stresu, ja būtu apmaldījušies nepazīstamā vietā, un divas piektdaļas (39 %) uztraucas par to, ka kaut kas tāds varētu ar viņiem notikt.

«No šā un daudziem citiem incidentiem varēja izvairīties, ja mēs vairāk rūpētos par savām sakaru ierīcēm. Ja esam atkarīgi no pastāvīga savienojuma, tas ne vienmēr liecina par kaut ko sliktu. Galu galā sakari mums palīdz navigēt ceļojumos un atrast labākās vietas, kur ēst, dzert un apmesties. Taču, ja mēs esam atkarīgi, nekaitēsim savai drošībai, zaudējot šos sakarus, kad esam devušies plašajā pasaulē!» sacījis Kaspersky Lab viceprezidents preču tirgvedības jautājumos Dmitrijs Aļošins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu